ČETVRTA U SVIJETU Sara Kolak bacila 64,95 metara i ostala korak do postolja

Sara Kolak na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu osvojila je četvrto mjesto, s hicem od 64,95 metara.

Svjetska prvakinja je Čehinja Barbora Špotakova (66,76 m), a drugo i treće mjesto uzele su Kineskinje Lingwei Li (66,25) i Huihui Lyu (65,26).

Ova 22-godišnja Ludbrežanka, koja je bila glavna favoritkinja natjecanja kao olimpijska pobjednica iz Rija 2016. godine i kao vlasnica najboljeg rezultata sezone, loše je krenula. U prvome bacanju tehnički je pogriješila pa stoga odmah prestupila. No u prvoj seriji i gotovo sve druge kopljašice slabo su bacale.

Ali već u drugoj seriji Sarino koplje leti daleko i ona preuzima vodstvo sa 64,95! No ne zadugo, u istoj seriji svjetska rekorderka, Čehinja Barbora Špotakova, baca još dalje, na 66,76.

U trećoj seriji Sara opet ide kratko, uz prijestup, a Kineskinja Lingwei Li baca osobni rekord od 66,25 metara, čime je potisnula Saru na treće mjesto.

Izgubila i treće mjesto

U igri od 12 natjecateljica ostaje njih osam.

U četvrtoj seriji Sarino koplje ide prenisko, samo do 57,38 metara. Li je bacila odlično, kao i Špotakova, ali nijedna od njih ipak nije poboljšala rezultat.

U petoj seriji Kineskinja Huihui Lyu baca 65,26 metara, s osmog mjesta skače na treće, čime Sara pada na četvrto mjesto. No pred njom su još dva hica. Prvi nije iskoristila, dosegla je 63,50. 

Šesta i posljednja serija nije donijelo bolji Sarin hitac, nije uspjela do medalje, završila je na četvrtom mjestu, korak do medalje. No, s obzirom na godine, pred njom je još cijeli niz natjecanje i vrhunskihrezultata.

Najbolje kotirala na kladionicama

Sara je u London, na svoje prvo svjetsko prvenstvo, stigla s najboljim rezultatom sezone, 68,43 metra, ujedno i sedmim najboljim rezultatom svih vremena.

No u finale je, među 12 natjecateljica, ušla s osmim rezultatom iz kvalifikacija, bacivši tek 63,24.

Ipak, na kladionicama je uoči finala najbolje kotirala, s koeficijentom 2,0. Iza nje je bila Čehinja Barbora Špotakova s koeficijentom 3,0, a treća je Kineskinja Huihui Lyu s koeficijentom 3,25. 

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Legenda hrvatskog tenisa i trener velikog Federera: Ivan Ljubičić govori za RTL nakon godina medijske šutnje
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.