Povezane vijesti
  
KARATISTI Globusa najbolji klub u Zagrebu

KARATISTI Globusa najbolji klub u Zagrebu

U subotu u Sportskom centru Lučko u Lučkom održan je 19. po redu memorijalni karate kup Zagreb 2018. Na natjecanju je nastupilo preko 400 natjecatelja...

FOTO Međimurje ugostilo više od 900 karatista na turniru 'Međimurje Open'

U dvorani Graditeljske škole Čakovec, Karate klub Globus organizator je 21. Međunarodnom karate turniru 'Međimurje Open', koji se tradicionalno održava početkom rujna već 21 godinu za redom.

Nastupilo je čak 112 klubova sa ukupno 1106 natjecatelja iz čak 11 država (Francuska, Mađarska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Italija, Austrija, Srbija, Crna Gora, Egipat, Makedonija i Hrvatska). 

Otvorenju turnira prisustvovali su zamjenica župana Međimurske županje Sandra Herman, gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač sa zamjenikom Zoranom Vidovićem te predsjednik Hrvatskog karate saveza i glavni tajnik Europskog karate saveza (EKF) Stjepan Čelan.

Želim izraziti jedno veliko zadovoljstvo za ovako uspješnu organizaciju za koju treba čestitati svim članovima našeg kluba, simpatizerima i svim našim roditeljima, našim natjecateljima koji nastupaju ovdje u velikom broju i kotiraju za najsjajnija odličja”, izjavila je zamjenica župana.

Prisutnima se obratio i predsjednik Hrvatskog karate saveza. „Zahvaljujem se organizatorima i svima ovdje prisutnima koji podržavaju ovo natjecanje karatea u Čakovcu. Veliko je ovo natjecanje, mnogo je natjecatelja, mnogo je sudaca, cijela dvorana je zauzeta, to sve, ta slika govori o važnosti ovoga ovdje i vidi se da je to na onoj pravoj svjetskoj razini”.

Zbog velikog broja vrhunskih stranih natjecatelja potrebno je osigurati visoku tehničku razinu organizacije i kvalitetno suđenje, dovođenjem više stranih sudaca sa WFK licencom. Organizacija uključuje oko 100 volontera pod koje spadaju tehnička ekipa, voditelj, informatičari, domaćice, redarska služba, ostalo osoblje, 50 sudaca, natjecateljska komisija, medicinsko osoblje.

Podjela pehara i nagrada održat će se odmah nakon svakog od natjecanja u kategorijama. Ovo natjecanje pridonosi promociji karatea u Međimurju, koje je do sada učinilo mnogo za razvoj sporta i promidžbu našeg malog Međimurja ne samo u Hrvatskoj nego i šire.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Cijeli svijet šalje poruke podrške velikom treneru: Sir Alex Ferguson bori se za život
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.