Povezane vijesti
FILIP UDE pao u Bakuu i ostao bez finala

FILIP UDE pao u Bakuu i ostao bez finala

Naš gimnastičar Filip Ude nastupio je na Svjetskom kupu u Bakuu. Filip je nakon pada na elementu Busnari bio 17. (13,266).Od ostalih naših predstavnik...

FILIP UDE pod virozom odradio posljednje pripreme uoči Svjetskog prvenstva

Usprkos virozi i općenito lošem zdravstvenom stanju, naš najbolji gimnastičar Filip Ude cijeli ovaj tjedan boravi u Rusiji na pripremama. U ruskom nacionalnom gimnastičkom centru Ozero Krugloye trenira od nedjelje zajedno sa svojom klupskom kolegicom Tijanom Tkalčec, pod budnim okom trenera Maria Vukoje i Igora Kriajimskog.

Član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan na posljednje pripreme uoči Svjetskog prvenstva u Montrealu otputovao je s virozom koja se kasnije proširila i na pluća. Uz sve tradicionalne načine liječenja, u pomoć 31-godišnjem Čakovčaninu priskočio je i medicinski tim ruske reprezentacije.

Zahvaljujući njihovoj kineskoj akupunkturi Ude se počeo bolje osjećati i posljednja dva dana trenirao je pod punim opterećenjem i njegove vježbe na konju izgledale su vrlo dobro. Filipovi treneri kazali su kako je unatoč narušenom zdravstvenom kartonu Filip Ude uspio odraditi dio planiranih priprema u Rusiji.

- Teško nam je zbog posljednjih problema bilo što prognozirati, ali sigurno je kako putujemo na Svjetsko prvenstvo. Posljednjih mjeseci uloženo je previše truda i marljivog treniranja da bi sad odustali. Već smo i kroz godine navikli nositi se s ozljedama i virozama te planiramo nastaviti našim zacrtanim putem. Nadam se kako će ipak do kvalifikacijskog nastupa na Svjetskom prvenstvu biti dovoljno vremena da se oporavi i onda pokaže što može i zna, rekli su. 

Osvajač europskog, svjetskog i olimpijskog srebra na konju s hvataljkama u Rusiji će ostati do ponedjeljka, a put Kanade će krenuti 27. rujna. Svjetsko prvenstvo u Montrealu na rasporedu je od 2. do 8. listopada.

Ude će pokušati izjednačiti ili nadmašiti najbolji rezultat koji je postigao na smotri najboljih svijeta – drugo mjesto iz kineskog Nanjinga 2014. godine. 

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Vincenco Nibali s Hvara u napad na Tour de France - najbolja biciklistička ekipa svijeta zakupila cijeli hotel
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.