Povezane vijesti
PREDAVANJE o sportskim ozljedama

PREDAVANJE o sportskim ozljedama

U ponedjeljak 21. svibnja s početkom u 18 sati u čakovečkoj Scheierovoj zgradi bit će održano predavanja na temu 'Sportske ozljede'. Osmorica čakovečk...

  

Filip Ude osvojio Moskvu s hrvatskim rekordom

Hrvatski gimnastičar Filip Ude pobjedom je zatvorio još jednu veliku sezonu u kojoj je postavo viceprvak svijeta na konju s hvataljkama. Na jakom Mihail Voronin cupu u Moskvi Filip je bio najbolji na toj svojoj najjačoj spravi.

Izveo je vježbu sa startnom ocjenom 6.7 i na kraju dobio velikih 15.900 bodova. Do sada je najveću ocjenu imao sa Svjetskog kupa u Tianjinu 2008. godine kada je dobio 15.825 bodova. Filip je izborio i finale na parteru, no otkazao je nastup kako bi se što bolje fokusirao na konja.

- Ovo je moj osobni i hrvatski rekord. Nakon 6 dugih godina napokon sam ga uspio srušiti. Lijepo je završiti sezonu s nacionalnim rekordom i još k tome pobjedom. Idemo lagano prema toj magičnoj ocjeni od 16.000. To je veliki plan za slijedeću sezonu. Naravno, cilj je osvojiti zlato na Europskom i Svjetskom prvenstvu, a onda 2016. i olimpijsko zlato. Poslije Svjetskog prvenstva u Kini nisam se puno odmarao, odmah sam počeo raditi višeboj i pojačavati vježbu na konju da sve stignem. Ova pobjeda još više mi je dala samopouzdanja i potvrdu da sam na dobrom putu. Za glavu je jako važno zatvoriti sezonu pobjedom - poručio je iz Moskve Filip Ude.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Izbornik Zlatko Dalić objavio 24 imena predviđena za SP u Rusiji: još će jedno ime otpasti!
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.