FILIP UDE brončani na Svjetskom kupu u Szombathelyu

Naš najbolji gimnastičar Filip Ude potvrdio je dobru formu uoči Svjetskog prvenstva. Na Challange Cup u mađarskom Szombathelyu osvojio je odlično treće mjesto. Već u kvalifikacijama održanim u petak 31-godišnji Čakovčanin pokazao je da se dobro pripremao.

S ocjenom 14.600 ušao je u subotnje finale kao treći. Za subotu je pripremio svoju najjaču vježbu s početnom ocjenom 6.5 (po starom pravilniku 7.0) i nije razočarao. Iako je prošlo dosta vremena od posljednjeg službenog nastupa pa se i osjetila nervoza, član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan uspješno je odradio vježbu do kraja.  Ocjena 14.133 na kraju je bila dovoljna za treće mjesto. Bolji od našeg pulena bila su dvojica Japanaca; Kazuma Kaya i Fuya Maeno.

Filipov trener i sportski direktor čakovečkog gimnastičkog kluba Mario Vukoja bio je zadovoljan nastupom. 'Fićo je već u petak jako dobro odradio tu kvalifikacijsku vježbu. Uspio je zadržati mirnoću i fokus iako je od posljednjeg nastupa u rumunjskoj Cluju Napoci prošlo više od četiri mjeseca. U finalu smo išli s njegovom najjačom vježbom koja je od svih vježbača imala najveću polaznu ocjenu i uspio je pokazati svoju koncentraciju. Još mu nedostaje malo mirnoće, ali dobra vijest je da se na njemu vidi koliko je fizički moćan', izjavio je Vukoja.Osvrnuo se i na činjenicu kako ovog puta pokraj srebrnog olimpijca nije bilo Igora Kriajimskog. 'Obojica smo i dalje njegovi treneri , ali u Mađarskoj smo malo zamijenili uloge. Većinom je Igor pokraj njega, a ja sudim, međutim i Igor je ove godine položio sudački ispit. Budući da mu trebaju tri kontrolna suđenja za napredovanje odlučili smo kako će ovog puta on suditi, a ja biti uz Filipa', komentirao je.

Filipov stručni stožer nakon Szombathelya gleda prema Montrealu i Svjetskom prvenstvu. 'Prvo ćemo odraditi sedmodnevne pripreme u Rusiji na konju proizvođača Gymnova  (u ATON-u se nalazi konj proizvođača Spieth – op.a.) koji će biti i službeni konj na Svjetskom prvenstvu. U Kanadu ćemo krenuti 27. rujna jer smo se odlučili na kraću adaptaciju. Optimistični smo, ali ćemo na natjecanje otići u tišini, bez velike pompe', poručio je Igor Kriajimski. Svjetsko prvenstvu u Montrealu na rasporedu je od 2. do 8. listopada.

Konj s hvataljkama:
1. Kaja Kazuma (Japan) 14.433
2. Maeno Fuja (Japan) 14.266
3. Filip Ude (Hrvatska) 14.133...

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Hajrović za RTL nakon što je poveo Dinamo u finale kupa: 'Došao je narod, a igrom nismo zadovoljni'
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.