DRAVA KURŠANEC Veldin Karić s trofejem za najboljeg strijelca

Ono kad odigraš polusezonu i budeš najbolji strijelac lige!

Riječi su to legende HNL-a, jednog od najprepoznatljivijih igrača u povijesti hrvatskog nogometa uopće, velikog Veldina Karića. Bivši nogometaš tada moćnog Varteksa, Torina, Dinama i brojnih drugih klubova, a danas 43-godišnjak koji i dalje uživa u nogometu i prošle je sezone dominirao nogometnim travnjacima.

Istina, ne više na najvišem nogometnom nivou, no kao da je to bitno, Veldin je jedan od rijetkih koji na svom primjeru jasno pokazuje da je nogomet za njega puno više od posla, pišu 24sata.

I doista, odigrao je samo jesenski dio u 3. međimurskoj ligi, zabio 26 golova za NK Dravu Kuršanec i tako ostao nedostižan za sve ostale u ligi. Uz to, njegov sada već bivši klub osvojio je naslov i plasirao se u drugu ligu. Između ostaloga, zahvaljujući i njemu.

A kao nagrada za legendarnog Karića jučer je stigao i trofej za najboljeg strijelca lige. Posebno se pamti utakmica iz rujna prošle godine kada je Bratstvu zabio četiri gola u pobjedi 5-2.

- Igram dvaput tjedno, nedjeljom za Dravu, a četvrtkom za veterane zagrebačkog Dinama. Baš uživam- rekao je tada Karić.

Veldin je u HNL-u zabio 75 golova i 11. je strijelac u povijesti Prve HNL. Iza njega su ostali igrači poput Eduarda, Krpana, Vlaovića...

- Ako moram, izdvojio bih dvije utakmice u HNL-u. Kao igrač Varteksa, dočekali smo Dinamo. Bilo je to 1999. Slavili smo postavljanje reflektora, stadion u Varaždinu bio je pun. Pobijedili smo 2-0, a ja sam zabio drugi gol. Također, izdvojio bih utakmicu Kupa Uefe u Birminghamu, 2001., protiv Aston Ville. Pobijedili smo 3-2, a za Villu su tada igrali Ginola, Gareth Bary, Juan Pablo Angel - priča Karić za 24sata.

Kako god bilo, veliki Veldin Karić dokaz je da je forma prolazna, a klasa vječna. Veldine, legendo, čestitamo...

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Pobjednik prvog dana Davis Cupa u Osijeku Borna Ćorić progovorio za RTL!
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.