ČAKOVEČKIM GIMNASTIČARIMA dvanaest medalja u Sisku

Čakovečka ženska gimnastika ima nasljednicu Tijane Tkalčec. Na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kategorija održanom u Sisku članica Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan Lea Ružić uzela je čak dva zlata. Ružić je nastupala na dvije sprave, gredi i tlu te na obje osvojila titulu državne prvakinje.

Sisak je tradicionalno sredinom lipnja bio domaćin 5. Sisačkog gimnastičkog vikenda u sklopu kojeg je osim Pojedinačnog PH za mlađe kategorije održano i II. kolo KUP-a Hrvatske te otvoreno prvenstvo Siska za rekreativce i početnike. Uz Ružić, boje GK Marijan Zadravec Macan branilo je još 20-tak vježbača koji su također ostvarili odlične rezultate.

U kategoriji mlađih juniora Luki Sedmaku je izmakla medalja na preskoku, bio je četvrti, ali je nastupao i na svih preostalih pet sprava i uvijek završio među prvih osam. Ana Sambolec je kod juniorki osvojila šesto mjesto na ručama, osma je bila na tlu i preskoku, dok je na gredi bila deveta.

U drugom kolu KUP-a Hrvatske regija sjever Luna Sakač opet je bila najbolja u kategoriji mlađih juniorki te je time kao prva osigurala vizu za završnicu KUP-a Hrvatske. Uz nju još su nastupile i Leona Radek, Lorena Lukman i Tena Župančić.

Kvalitetu čakovečke gimnastičke škole dokazali su dječaci. Nove nade uzele su sva tri prva mjesta. Matija Žarković osvojio je svoju prvu zlatnu medalju u kategoriji mlađih kadeta, ispred Adriana Debelca i Noela Novaka. No, i ostali su bili i više nego odlični. Luka Novak je osvojio četvrto mjesto, Erik Trajbar je bio peti, Jona Žvorc šesti, Erik Kovačić sedmi, a Jan Fišter završio je na devetom mjestu. Ovi rezultati pokazali su kako se od mlade generacije gimnastičara može očekivati neki novi Filip.

U kategoriji kadeta nastupili su Dario Radek koji je osvojio prvo mjesto i David Lovrenčić koji je osvojio 2. mjesto te Dominik Vidović koji pak je osvojio 3. mjesto. U kategoriji seniora C Lovro Đud osvojio je 2. mjesto.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Ivana Habazin u petak boksa za svjetski naslov: njezina protivnica nije prošla vaganje
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.