POČETNA konferencija projekta ŽELIM – POMOĆ DIJELIM

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije započelo je s provedbom projekta ŽELIM – POMOĆ DIJELIM financiranog iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda u ukupnoj vrijednosti od 4.200.239,04 kn.

Cilj projekta je zapošljavanje teže zapošljivih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, jačanje njihovog radnog potencijala pohađanjem programa izobrazbe za njegovateljice i gerontodomaćice, te povećanje kvalitete života krajnjih korisnika kojima će se pružati usluga pomoći u kući od strane ciljane skupine projekta.

Riječ je o osobama starije životne dobi, osobama s invaliditetom te ostalim osobama u nepovoljnom položaju kojima je takva vrste usluge prijeko potrebna radi zadovoljavanja osnovnih životnih potreba. Po završetku programa osposobljavanja koji trošak snosi nositelj projekta, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom sklopiti će ugovor o radu sa 24 žene iz ciljane skupine koje će korisnicima pružati uslugu pomoći u kući diljem Međimurske županije kontinuirano u periodu od dvije godine. 

„Ovaj projekt predstavlja značajan iskorak u radu našeg Društva. Radi se o dosad najizdašnijem projektu u kojem je DOSTI nositelj projekta. Isto tako, projekt usporedno ima više značajnih dimenzija. Jedna se odnosi na zapošljavanje teže zapošljivih skupina na tržištu rada, a druga se odnosi na pružanje usluge pomoći u kući najpotrebitijim članovima naše lokalne zajednice diljem Međimurske županije. Potvrđen je dobar smjer razvoja udruge i kvalitetna kadrovska i stručna ekipiranost.“ – kazala je o projektu predsjednica Društva, Miljenka Radović.

Ulogu partnera na projektu imaju Centar za socijalnu skrb Čakovec, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Čakovec, Općina Orehovica i Općina Podturen čiji predstavnici su također prisustvovali početnoj konferenciji i iskazali podršku projektu.

Projekt posebno pozdravljaju zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman i zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović sa kojima udruga njeguje dugogodišnju uspješnu suradnju.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Mlijeko jeftinije od vode, uvoz porastao 12 puta u deset godina: gdje su nestale krave?
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.