Od 19. do 27. svibnja najavljuje se najbolje Urbanovo do sada

Pred nama je najbolje Urbanovo dosad! - najavio je Matija Posavec, predsjednik Organizacijskog odbora, manifestaciju koja je pod nazivom “Dani vina u županiji Zrinskih” već duže od deseljeća sinonim za međimursko vino i vinogorje.


>>> Program - Urbanovo 2012.


Konferencija za novinare održana je u četvrtak, 10. svibnja 2012. godine u maloj vijećnici Međimurske županije, a uz Posavca, zamjenika župana i predstavnika suorganitora, na njoj je govorio i Zdravko Dvanajščak, predsjednik Udruge vinara i vinogradara Međimurja “Hortus Croatiae”.


Ove godine Udruga s ponosom slavi 20 godina rada i postojanja, 20 godina u kojih su od Međimurske vinske ceste uspjeli stvoriti prepoznatljivi brend, a kvalitetu vina redovito potvrđuju sjajnim odličjima na svim eminentnim domaćim i inozemnim vinskim festivalima. Između ostaloga, na svečanu Skupštinu udruge najavljen je dolazak ministra turizma Veljka Ostojića.


U programu koji je predstavljen novinarima ističe se centralni događaj, 4. Festival Pušipela, Bajkovitih okusa i sajam vinarske i vinogradarske opreme koji će se održati od 25. do 27. svibnja u sportskoj dvorani OŠ Štrigova.


Nastup je najavilo 25 ponajboljih međimurskih vinara, te 5 vinskih kuća iz Istre s obzirom da ove godine, nakon Zadarske, Istra uživa status županije-partnera. Uz njih, posjetiteljima će se predstaviti i proizvođači autohtonih prehrambenih proizvoda, te opreme i materijala vezanih uz proizvodnju vina. Sve u svemu, u tri dana Festivala u Štrigovi nas očekuje pravi eno-gastronomski doživljaj uz degustacije najboljeg od najboljeg iz Međimurja.


Uz gospodarski dio, Festival će pratiti i brojna stručna predavanja na temu vina. Dan otvorenih podruma na rasporedu je u subotu, 19. svibnja kada će svi podrumi na Međimurskoj vinskoj cesti otvoriti svoja vrata posjetiteljima i predstaviti im svoju ponudu jela i pila.


Bitno je spomenuti da su važnost manifestacije prepoznali i najviši državni dužnosnici pa se tako po prvi puta Urbanovo odvija pod pokroviteljstvom Predjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića i Vlade RH.


U posljednjih nekoliko godina, Urbanovo je postalo i sinonim za PUŠIPEL, autohtonu međimursku robnu marku vina, brend koji nastaje iz najboljih grozdova sorte šipona, odnosno moslavca. Tako i ne čudi što će kruna trotjedne manifestacije biti Vinski bal, koji će se održati u dvorcu Terbotz u petak 1. lipnja. Na balu će se i svečano otvoriti prva boca pušipela berbe 2011.


Kojem će vinaru pripasti ta čast? Kakav su popratni zabavni program pripremili organizatori? Sve to i još puno više doznajte na www.urbanovo.hr i društvenim mrežama Facebook i Twitter.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Kimov nuklearni arsenal: najmoćnijjom raketom može napasti SAD, a ima barem 15 projektila
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.