Povezane vijesti
Dobri prinosi kukuruza

Dobri prinosi kukuruza

Pretežiti dio poljoprivrednih površina u Međimurju zauzima kukuruz. Prema podacima Agencije za plaćanje u poljoprivredi u 2015. godini kukuruz je u Me...

MARINORM Naučite kako do certifikata za vlastite proizvode i usluge

Tvrtka Marinorm organizira radionice za poslovne subjekte i OPGove da se sami pripreme za dobivanje certifikata za sustave i prehrambene proizvode. Sve radionice ISO 9001, 14001, Global Gap i IFS Food provode se jednom tjedno kroz tri tjedna te još jednom individualno i počinju početkom ožujka.

Sjever Hrvatske je nesumnjivo jedna od najrazvijenijih regija u Hrvatskoj, a ujedno i regija najmarljivijih poduzetnika čiji su proizvodi i usluge među najkonkurentnijima u regiji. Jedan od glavnih razloga svakako je urpavo kvaliteta, posebice u poljoprivrednoj i prehrambenoj proizvodnji. Najbolji način kako tržište, a pogotovo ono inozemno, ocjenjuje kvalitetu i odnos prema okolišu je kroz ISO 9001 za kvalitetu i ISO 14001 za okoliš.

Kvaliteta prehrambenih proizvoda uvijek počinje uzgojem na poljima, plantažama ili farmama, a završava pakiranjem ili preradom. Da bi te kvalitetno proizvedene poljoprivredne proizvode preradili u sigurne i zdravstveno ispravne prehrambene proizvode, treba zadovoljiti razne uvjete. U prvom redu higijena, kao i primjere dobre proizvodne prakse te naravno osigurati sigurnost hrane za potrošače 'od polja do stola'. To potvrđuju standardi Global Gap za poljoprivrednu proizvodnju i IFS Food za preradu.

Da bi što lakše osigurali međunarodnu potvrdu za proizvode i usluge i što bolje domaće i izvozne tržišne uvjete, tvrtka Marinorm svojim uslugama pomaže oko pripreme za certifikaciju.

Posebna ponuda uključuje radionice za navedene standarde u grupama do maksimalno 5 polaznika po najpovoljnijoj cijeni na tržištu od 3.900 kuna + pdv, po polazniku za 3 termina kroz 3 tjedna, u trajanju od 9-15 sati.

Radionice se odvijaju u uredu Marinorm, Franje Galinca 1C, Varaždinu.

Na radionicama polaznici dobiju potrebna znanja o korištenju i uvođenju željenih normi samostalno uz kontinuirani nadzor i podršku konzultanta. Za svakog polaznika, po završetku pripremnog dijela, u cijenu je uključen jedan gratis dolazak na poslovnu lokaciju subjekta polaznika i provođenje unutrašnjeg audita spremnosti za certifikaciju.

Radionice počinju s programima za svaki standard od 1.3.2017 i to prema sljedećem rasporedu.

Za rane prijave  do 24.2.2017, Marinorm odobrava 5% popusta.

Prijave se primaju na e-mail: info@marinorm.hr i na telefon 091 688 4893.

 

Marijana Staneković (www.marinorm.hr)

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Nakon Jasenovca Davor Bernardić okupio je stranačke kolege u središnjici stranke na Iblerovom trgu
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.