LIM-MONT Limeni pokrovi na garažama i višenamjenskim kućicama!

Klasični pokrovi odavno su prestali biti izbor kod gradnje objekata, prekrivanja i obnavljanja postojećeg krovišta.

Tu poziciju zauzeli su limeni pokrovi raznih profila. Takav odabir doveo nas je do toga da krov više ne gledamo kao na problem nego kao na rješenje. Upravo su limeni pokrovi ponudili rješenja na mnoga pitanja sa kojima bi se susreli da smo odabrali klasičan pokrov, primjerice keramički crijep.

Prednosti je doista puno i jedna vrlo važna je mala težina po m2, što rezultira i potrebom za manjom težinom konstrukcije, a u konačnici manjim teretom za građevinu. Jedna prednost veže drugu pa je slijedeća – brzina ugradnje, najviše zbog toga što se limeni pokrovi rade po mjeri konstrukcije.

U većini slučajeva je problem i odvodnja oborinskih voda jer je konstrukcija krova uvijek prioritet i vrlo često kasnije ne nalazimo prostor za potrebnu građevinsku limariju, posebno ako se objekti grade jedan blizu drugog. Ali kad imamo limeni pokrov, rješenje takvog problema je daleko lakše provesti iz ideje u realizaciju.

Također velika prednost limenih pokrova je dugoročnost zbog dvostruke zaštite (pocinčani bojeni lim), pa ga zbog toga možemo koristiti u raznim klimatskim uvjetima.

Ipak važno je spomenuti da se jednostijeni limeni pokrovi takozvani “profilirani limovi” upotrebljavaju za pokrov pomoćnih objekata koje nije potrebno grijati, no također se mogu koristiti i za „obične“ građevine, uz uvjet da se s donje strane izvede standardna izolacija, prativši zahtjeve vezane uz energetsku učinkovitost same građevine.

Ukoliko se profilirani limovi koriste za neke druge objekte preporuka je koristiti lim sa termoizolacijskim filcom kako bi se sanirala pojava kondenzata.

Tvrtka Lim-mont d.o.o u svojoj ponudi nudi i izolirane limene panele koji svojim karakteristikama daleko nadmašuju svojstva profiliranih limova. Namjena pokrova im je zajednička, ali su svojstva panela puno veća i kvalitetnija, pa tako kod pokrivanja objekta sa panelima nije potrebna dodatna izolacija ispod pokrova jer kod njih ne dolazi do stvaranja kondenzata.

Proizvodimo panele sa izolacijom od poliuretana (PUR), kamene vune, te s izolacijom od EPS-a (stiropora). Svaki tip izolacije ima drugačije parametre vatrootpornosti, te toplinsko izolacijska svojstva, i najčešće se prema njima odabire koji ćemo koristiti. Panele proizvodimo u nekoliko debljina od kojih je najmanja 30 mm do max 200 mm - ako govorimo o krovnim panelima, dok je za zidne panele (fasadne) situacija dosta slična.

Prednost panela je što dobro podnose težinska opterećenja pa krovna konstrukcija može biti puno lakša od uobičajene (npr. sekundarni nosači mogu biti na razmaku 3 metra), dakle trebamo manje materijala, a sa time se znatno štedi i dobiva na isplativosti cijelog projekta.

Višenamjenski objekti

Sve prethodno navedeno pruža razne mogućnosti upotrebe, pa je tvrtka Lim-mont d.o.o. nedavno plasirala na tržište „Višenamjenske kućice“.

Prednost ovih višenamjenskih kućica za razliku od drugih jest jednostavnost, mobilnost i dakako – prihvatljiva cijena.

Izrada kućica mora udovoljiti potrebama korisnika, estetskom izgledu i stabilnosti, a da bi se to zadovoljilo troškovi izrade pri korištenju standardnih materijala (najčešće je to drvo) su veliki, pa je stoga bolje odabrati višenamjenske kućice koje zadovoljavaju sve potrebno.

Lim-mont proizvodi višenamjenske kućice i garaže raznih dimenzija koje se izrađuju po narudžbi. Ipak postoje i standardne dimenzije kućica tako da je sa njima lako manipulirati i distribuirati ih sa jednog mjesta na drugo.

Dimenzije kućica po narudžbi moraju biti usklađene da se mogu transportirati u većini slučaja kamionskim transportom tj.usklađene sa dimenzijama lakog utovara. Neke od standardnih dimenzija kućica usklađenih za transport su:

- 1900 x 2430 mm
- 2000 x 2430 mm
- 2280 x 3350 mm
- 2280 x 5920 mm
- 2350 x 3000 mm

Nudimo varijante sa prozorima ili bez njih, polikarbonatnim otvorima osvjetljenja, odabirom pozicija vratiju i prozora, kao i sa izvedbom električnog priključka, te sa sistemom vlastite struje (solarni paneli) i dr.

Sve kućice dostupne su u više boja, a važna karakteristika je da mogu imati zidove od profiliranog lima ili od poliuretanskih panela debljine 30 mm, ovisno o potrebi i namjeni kućice

Bilo koji tip zidova i krovova daje malu masu kućice, a da pritom ima dobru čvrstoću i stabilnost zahvaljujući čeličnoj konstrukciji same kućice.
Krovovi ovih kućica također su izvedeni od prije spomenutih profiliranih limova (tip T20-115, sa ili bez filca).

Vrlo je važno spomenuti da proizvodimo i montažno-demontažne objekte koje je moguće sastaviti i rastaviti, uz minimum alata i manji utrošak vremena nego kod klasične gradnje.

Ovi objekti imaju učinkovitu primjenu (vinogradi, voćnjaci, vikendice, odlagališta alata itd.), a njihova proizvodnja ovisi o željama i potrebama naših cijenjenih kupaca.

Lim-mont d.o.o.
Tvrtka za proizvodnju limenih proizvoda, trgovinu i usluge,
VRBANOVEC B.Radica 8, 42232 Donji Martijanec
Tel: 042 405 140; Fax; 042 405 144,
info@lim-mont.hr www.lim-mont.hr

 

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Izjava Komisije HBK-a Iustitia et pax: 'I premijer ima što unutra pročitati i naći poruku'
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.