Gimnazija Žiger povezuje obrazovanje i proizvodnju, predstavila se tvrtka Bomark

U Privatnoj varaždinskoj gimnaziji s pravom javnosti, odnosno Gimnaziji Žiger, održat će se serija predavanja stručnjaka istaknutih uspješnih tvrtki Varaždinske i Koprivničko – križevačke županije, s ciljem približavanja realnog sektora učenicima i ukazivanja na zanimanja koja su potrebna i u kojima u budućnosti 'ima kruha'. Prvo takvo predavanje upriličeno je u petak, 24. ožujka u suradnji s tvrtkom Bomark Pak d.o.o..

Predstavljanje su održali generalni direktor Stiven Toš i direktor proizvodnje Goran Kovačić.

Učenici su se upoznali s počecima, veličinom, opsegom i kapacitetima kompanije te s njenim planovima za budućnost. Na posve nov i inovativan način, virtualno su 'prošetali' kompanijom, kroz njene pogone, laboratorije i skladišta, osluškivali zvukove iz proizvodnje, u ruke uzeli proizvode i detaljno se upoznali s proizvodnjom zaštitnih 'stretch' folija i papirnih cijevi za njihovo namatanje, kao i s dijelom u kojem se vrši reciklaža škarta.

- U proizvodnji se danas traže inženjeri strojarstva, kemičari, informatičari, stručnjaci sa znanjem stranih jezika, s obzirom da tvrtka izvozi preko 70% svoje proizvodnje, pa su kontakti sa stranim tržištem svakodnevni. Budući da se proizvodnja sve više automatizira, a i planovi su tvrtke za budućnost da se još dodatno automatizira, za to su potrebni dobri računalni programi, znači i dobri stručnjaci - informatičari. Stoga će se u budućnosti smanjiti potreba za fizičkom radnom snagom, a povećat će se potreba za onima koji imaju stručna znanja i koji mogu upravljati proizvodnim procesom - rekao je direktor Stiven Toš.

 Učenici su iskazali veliki interes za ovo nadahnuto predstavljanje tvrtke te bi željeli i osobno posjetiti proizvodne pogone tvrtke Bomark Pak d.o.o. u Ludbregu.

 Budući da je generalni direktor također dobar stručnjak, sa iskustvom rada na području financija, dogovoren je još jedan susret na kojem bi se učenicima prenijelo neka temeljna znanja financijske pismenosti.

U potragu za Ivicom Todorićem sutra kreće Scotland Yard, a mi smo krenuli odmah večeras
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.