Povezane vijesti
  
VEČER matematike u I. OŠ Čakovec

VEČER matematike u I. OŠ Čakovec

Večer matematike održana je i u I. OŠ u Čakovcu. U projekt Večeri matematike uključili su se učenici 2.c s učiteljicom Dragicom Vojković, 2.d s učitel...

ZANIMLJIVO Zimske informatičke radionice u I. OŠ Čakovec

Sedmu godinu za redom u vrijeme zimskih praznika u Prvoj osnovnoj školi Čakovec održavaju se informatičke radionice za sve zainteresirane osnovnoškolce s područja Čakovca.

Radionice su započele danas, 8. siječnja učenjem programiranja na iPadima uz Osmo Coding. U utorak i srijedu učenici će imati priliku učiti o sastavljanju i programiranju robota, a u četvrtak će upoznati Ozobot robote i humanoidnog robota Alphu S1.

Na ovaj način kontinuirano se nude obrazovni sadržaji u vrijeme odmora za učenike. Učenicima se nude dodatni obrazovni sadržaji i uređaji koji nisu dio propisanih nastavnih planova i programa. Prva osnovna škola Čakovec je škola koja niz godina ulaže u opremanje najnovijom tehnologijom.

Prva je škola u našoj regiji u kojoj učenici usvajaju nova znanja i vještine pomoću iPad laba, od ove školske godine iPad lab je obogaćen pametnim dodacima za učenje Osmo, a učenici vještine programiranja usvajaju na različitim platformama i uz pomoć različitih robota: Sphero, Lego Mindstorms, Alpha S1, Ozobot itd. Kontinuiramo se nastoji razvijati interes i ljubav prema stem području te digitalne vještine.

Radionice su besplatne, održavaju se od 9 do 11 sati u informatičkoj učionici. Voditelji radionica su učiteljica Ivana Ružić i učitelj Branko Vujnović.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Školski kutak
HDZ i dalje podijeljen oko Istanbulske konvencije: može li stranka usuglastiti stajališta na večerašnjem tim buildingu?
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.