Povezane vijesti
MEĐIMURSKI filmaši na smotri u Sinju

MEĐIMURSKI filmaši na smotri u Sinju

Nakon Velike Gorice evo nas opet u prekrasnom Sinju. Ovogodišnja peta po redu Smotra hrvatskog školskog filma u organizaciji Agencije za odgoj i obraz...

UZ POMOĆ ŽUPANIJE OŠ Mala Subotica dobila lift

Slavlje Dana škole koje nosi ime pjesnika rodom iz tog kraja - Tomaša Goričanca bio je doživljaj za 520 učenika u Maloj Subotici, a posebno za Enu Sečan, kojoj je nova investicija pritom predstavljena omogućila nesmetani dolazak na nastavu.

Naime svečano je otvoren novi lift, zahvaljujući inicijativi koja je započela početkom prosinca 2015. S obzirom da se u školi specijalizirane učionice nalaze na prvom katu, pokrenuta je akcija skupljanja sredstava kako bi djeca u kolicima i s većim poteškoćama u kretanju mogla dolaziti na nastavu.

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec (UOLL), Općina Mala Subotica te kao nositelj i pokrovitelj Međimurska županija pomogli su i izgradnji dizala. Od dobrovoljnih priloga prikupljeno je 74 tisuća kuna, dok je ostatak od 109.405,00 kuna uplatila Međimurska županija.

Akciju su podržali i učenici i roditelji, izloživši na božićnom sajmu ukrasne predmete koje su izradili, a posjetitelji su njihov trud i zalaganje nagradili svojim donacijama.

Županija kao osnivač plaća i materijalne troškove energente, investicijsko održavanje i rad osobnih asistenata te projekte vezane uz školske obroke, što je naglasio i prilikom svečanosti otvaranja dizala zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, s pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije Brankom Sušecom i voditeljicom Odsjeka za obrazovanje, kulturu i sport Blaženkom Novak.

Istoj su prisustvovali i načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc, predsjednik Općinskog vijeća Male Subotice Mladen Križaić, domaćini ravnateljica škole Đurđa Horvat, te profesori i djelatnici škole uz mnogobrojne učenike. 

„Zahvalna sam svima na donacijama, Međimurskoj županiji te Općini Mala Subotica za ovaj poduhvat u koji je bilo uloženo mnogo dobre volje i truda za pomoć školi i učenicima“, u svom je govoru istaknula ravnateljica.

Zamjenik Grivec naglasio pak je kako Međimurska županija čini sve kako bi poboljšala kvalitetu rada svim učenicima na području čitave županije.

 „Županija je oduvijek gradila dobre odnose sa školama kako bi naše obrazovanje bilo u samome vrhu, kao i uspjesi naših mladih, zato nikada nije upitno ulaganje u naše škole, niti pak pomoć onima kojima je potrebna, kao što je ova“, rekao je Grivec.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Školski kutak
U Jasenovcu najviši vodostaj Save u povijesti. Popušta nasip, puca cesta, uživo smo na terenu
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.