UMJETNIČKA VEČER Mala noćna muzika u OŠ Podturen

U želji da pokažemo koliko lijepa glazba i izgovorena poezija mogu biti izvor nadahnuća i ugode organizirali smo, 5. svibnja 2017., tematsku umjetničku večer pod nazivom Mala noćna muzika. Naslov smo posudili od Mozarta i iz tog vremena prenijeli duh, atmosferu, uređenje interijera i glazbu. Večer je otvorila ravnateljica OŠ Podturen Marijana Cerovec.

Predstavili smo nadarene učenike koji sviraju različite instrumente, a oni su svojim nastupom motivirali i druge pokazujući kako se ovisno o interesima kvalitetno može ispuniti slobodno vrijeme. Učenici su svoje glazbene točke izveli savršeno i publika je nagradila svakog od njih oduševljenim pljeskom.

U programu su se pojavile i učiteljice hrvatskog jezika, matematike, razredne nastave, likovne kulture i naravno, glazbene kulture, kazivajući stihove i pjevajući. Možda neubičajeno, ali posve opravdano su nastupale dajući naglasak da su ipak učiteljice te koje daju prvi poticaj učenicima da se bave umjetnošću i da razvijaju smisao za lijepo.

Svirajući razne instrumente predstavili su se učenici: Domagoj Posavi (gitara), Eva Martinjaš (sintesajzer), Ema Šela (klavir), Lana Hatlek (klarinet), Augustina Petrović (klarinet), Edita Strnad (truba), Karlo Beličanec (truba), Lana Polanec (flauta) i Stela Strnad (flauta). Recitirajući poeziju predstavile su se učiteljice Blaženka Križan, Svetlana V. Jezernik te Vera Pongrac, a pjevajući Dijana Bedi-Šela zajedno sa Ksenijom Zadravec.

Čitavi program i uređenje interijera je kreiran u dogovoru učiteljica Ksenije Zadravec, Blaženke Križan i ravnateljice Marijane Cerovec.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Školski kutak
Komentar Zorana Šprajca: 'Pupovac, Vrdoljak i Kosor podržali bi za ministre i dvije pande da ih je Plenković predložio'
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.