UČENJE ZA ŽIVOT Obilježen Svjetski dan štednje posjetom Sberbanci

Povodom Svjetskog dana štednje 31. listopada 2017. godine smo mi, učenici Građanskog odgoja i obrazovanja III. osnovne škole, zajedno s učiteljem Tomicom Hlapčićem, otišli u posjet Sberbank banci u Čakovcu. Tamo smo bili toplo dočekani i u opuštenom razgovoru s voditeljicom banke, Svjetlanom Vidović, i ostalim djelatnicima banke, doznali uistinu informacije koje će nam biti potrebne u životu.

 

Nakon iscrpnog razgovora o banci, kreditima, kamatama, valutama, štednji, kreditnim karticama, inflaciji i mnogim drugim temama koje su nas zanimale, došao je red i na nas učenike. Postavljali smo razna pitanja vezana uz fiksne i promjenjive kamatne stope, štednju u eurima i kunama, problem švicarskog franka, bitcoinima i dr.

 

Bilo nam je vrlo zanimljivo i upoznali smo se s mnogim temama i pojmovima koje još do sada nismo znali, a biti će nam potrebni u budućnosti. Na kraju smo se poslužili sokovima i grickalicama koje su bile poslužene, dobili i poklončić za uspomenu te nakon slikanja s djelatnicima i direktoricom otišli kući zadovoljni i puni dojmovi. Kad bi barem bilo više ovakve nastave u školi.

Li Kavran, III. osnovna škola, 8.a

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Školski kutak
Ona je prva njuška carine, ne promakne joj ni gram duhana!
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.