UČENICI II. OŠ Čakovec osvojili dvije medalje na Infokupu

Nakon izvrsnih rezultata na županijskoj razini natjecanja, učenici II. osnovne škole Čakovec bili su pozvani na državno natjecanje iz informatike iz čak dvije kategorije: Osnove informatike i Algoritmi. U kategoriji Osnove informatike na državnom natjecanju sudjelovali su učenici osmih razreda Jakov Novak (mentorica Iva Naranđa) i Petar Belošević (mentor Gordan Bartolić).

U kategoriji Algoritmi pozvan je učenik petog razreda Samuel Sobočan (mentori Gordan Bartolić i Dejan Drabić) koji se za natjecanje pripremao s udrugom Mladi informatičari Strahoninca (MIS).

Državno natjecanje iz informatike održalo se u Primoštenu, od 14. do 17. ožujka 2017.

U kategoriji Osnove informatike Jakov Novak osvojio je drugo mjesto, a Petar Belošević deveto mjesto u državi, dok je u kategoriji Algoritmi Samuel Sobočan osvojio prvo mjesto. Rezultate natjecanja možete pronaći na portalu Infokup.

S ponosom čestitamo našim marljivim učenicima koji su svojim trudom i radom postigli izvrsne rezultate i želimo im puno uspjeha u daljnjem školovanju i radu. Čestitamo i njihovim mentorima.

Nadalje, Samuel Sobočan pozvan je na 6. juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu (JHIO) koja će se održati 29. lipnja 2017. na Krku i za koju će ga pripremati mentor Dejan Drabić i udruga MIS koja se bavi promocijom vještine programiranja među djecom osnovne i srednje škole, organizacijom informatičkih tečajeva i radionica, te sudjelovanjem na informatičkim natjecanjima.

Dodatni sadržaji – razgledavanje Primoštena i posjet Sokolarskom centru Dubrava

Boravak na državnom natjecanju iz informatike učenici su iskoristili i za razgledavanje Primoštena, gradića s prekrasnim starim gradom na poluotoku, te šetnje uz duge plaže i uvalice.

Posebno zanimljivo i nezaboravno iskustvo bio je posjet Sokolarskom centru Dubrava kojem su se u četvrtak poslijepodne pridružili Jakov Novak i Petar Belošević u pratnji učiteljice Ive Naranđe.

Udruga Sokolarski centar je ovlaštena ustanova Ministarstva zaštite okoliša i prirode za skrb i držanje zaštićenih životinjskih svojti. Sokolarski centar smješten je u borovoj šumi, 8 km od Šibenika i predstavlja jedinstveno mjesto gdje se posjetitelji mogu upoznati s životom različitih vrsta ptica grabljivica.

Specifičnost ovog centra je u tome što je jedini takav centar u Hrvatskoj, te je i mjesto gdje je u Hrvatskoj rođeno sokolarenje, srednjovjekovno umijeće obuke sokolova. U centru se već dugi niz godina uzgajaju različite vrste grabljivica. Posebno mjesto zauzima stacionar za ranjene, bolesne ili izgladnjele ptice kojima je potrebna pomoć.

Za posjetitelje je pripremljen poseban program tijekom kojega ih se na izuzetno aktraktivan način upoznaje s životom ptica grabljivica. Naučili smo mnogo toga o sovama i sokolima, te ih vidjeli iz neposredne blizine. Vrhunac ovog edukativnog programa predstavljao je dio sa sokolom koji jede iz ruke, uz obaveznu zaštitnu rukavicu.

Posjet Sokolarskom centru ostat će nam u nezaboravnoj uspomeni i raduje nas što smo našim ulaznicama barem malo pomogli pticama.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Školski kutak
Dvije godine od smrti popularnog glazbenika Princa: njegova smrt ostaje misterij!
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.