UČENICI čakovečke Gimnazije odlični na natjecanjima iz povijesti i kemije

Niz odličnih rezultata međimurskih učenika na državnim natjecanjima se nastavlja. Na nedavno održanom Državnom natjecanju iz povijesti u Đurđevcu, učenica Gimnazije Josipa Slavenskog Ivona Marciuš osvojila je prvo mjesto. Ivona je bila najbolja u kategoriji drugih razreda, a njena mentorica je bila prof. Verica Mutvar.

Da u čakovečkoj Gimnaziji stasaju sjajni kemičari pokazalo je natjecanje 'Ljepota kristalnih ploha'. Natjecanje je to koje organiziraju Hrvatska udruga kristalografa i Hrvatska kristalografska zajednica u suradnji s Plivom. Sudjelovala su tri tima učenika Gimnazije.

Natjecali su se u tri različite kategorije, a sva tri tima osvojila su i nagrade. Tim u sastavu Aleks Logožar, Petra Grašić i Sara Tušek osvojio je 1. mjesto u kategoriji 'Izazovna - sinteza i kristalizacija anorganskog spoja'.

Gracia Grabarić, Lea Hasnaš i Paola Pahek zauzele su 3. mjesto u kategoriji 'Rast kristala organske soli', isto kao i Brigita Novak, Lea Šarić i Rahela Šafarić u kategoriji 'Rast kristala anorganske soli'. Njihova mentorica bila je prof. Davorka Majetić.

Školski kutak
Premijer Plenković dobio potporu čelnika parlamentarnih stranaka
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.