Povezane vijesti
  
III. OŠ ČAKOVEC Sveti Nikola u pohodima

III. OŠ ČAKOVEC Sveti Nikola u pohodima

Omiljeni dječji svetac i njihov zaštitnik, sveti Nikola, i ove je godine na svoj blagdan pohodio učenike III. OŠ Čakovec. Ulazeći u učionice tijekom j...

U III. OŠ Čakovec obilježen EU Code Week

Diljem Europe, od 15. do 23. listopada obilježavao se Europski tjedan programiranja, četvrtu godinu za redom.

III. osnovna škola Čakovec se i ove godine pridružila obilježavanju Europskog tjedna programiranja. Tako je u suradnji s udrugom Međimurski informatički klub, 21.10.2016. u školi održana uvodna radionica „Programiranje u „Paython-u“ za učenike 4. i 5. razreda.

Cilj radionice bio je uvesti učenike u svijet programiranja i nastojati ih motivirati da, ukoliko imaju sklonosti za matematikom i logikom, od najranije dobi počnu učiti programirati. Nekima od njih, programiranje će sigurno biti i budući profesionalni životni poziv. Poznata je činjenica da u svijetu postoji manjak programera i upravo je i zato bitno djecu poticati na učenje programiranja.

Na radionici je sudjelovalo 20-tak učenika 4. i 5. razreda kojima je ovo ujedno bio i prvi susret s programiranjem, te 10-tak učenika 6., 7. i 8. razreda koji su bili pomagači voditeljima, s obzirom da su do sada već sudjelovali na informatičkim natjecanjima Infokup i HONI, te osvajali nagrade i priznanja.

Voditelji radionice bili su Dejan Drabić, predstavnik udruge MIK i Nataša Boj, učiteljica informatike u školi.

Školski kutak
Nove neugodnosti za Iločane: ogromni računi za vodu koja je iscurila, plaćaju i do 8000 kn po kućanstvu!
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.