TRAGOVIMA ZRINSKIH Učenici iz Kaposvára posjetili Draškovec

U Draškovcu su u ponedjeljak, 19. lipnja 2017. godine, gostovali učenici i učitelji škole Berzsenyi Dániel Általános Iskola iz mađarskog grada Kaposvára. Naše su mjesto posjetili u sklopu projekta 'Tragovima Zrinskih' kroz koji istražuju život i povijest obitelji Zrinski.

Skupinu sedmaša na trgu ispred crkve Sv. Roka dočekao je župnik Matija Vonić koji je u tu svrhu prostor trga opremio klupama, foteljama i razglasom - za što srdačniju dobrodošlicu. Župnik je na nedjeljnoj misi svim župljanima uputio i poziv za dolazak na ovu atraktivnu manifestaciju.

Dočeku su se priključili i članovi udruge 'Prijatelji svetog Roka' koji su goste počastili kolačima i sokovima. Za okrijepu nakon putovanja pobrinula se i školska kuharica, Martina Šlibar koja je pripremila svoje nadaleko poznate klipiće od dizanog tijesta.

Tijekom gostovanja, župnik Matija Vonić predstavio je povijest naše župe i crkve te nagradio učenike knjigama. Nakon nastupa u Draškovcu, učenici su krenuli dalje u Čakovec, Zagreb pa sve do Kraljevice – drevnih utvrda slavne plemićke obitelji.

Za ovo gostovanje, kao i za dosadašnje oblike suradnje između Mađarske i Hrvatske, zaslužna je ravnateljica škole Margit Mirić koja svojim aktivnostima uspješno povezuje kulturu, baštinu i povijest dviju susjednih zemalja.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Školski kutak
Novi šef INA-e: 'U Hrvatskoj ćemo zadržati samo riječku rafineriju nafte!'
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.