RADIONICA Mali znanstvenici u Šandorovcu

Kako aktivno, zabavno i poučno provesti zimske praznike, moglo se vidjeti na radionici 'Mali znanstvenici' u Šandorovcu. Naime, tamo je organizirana radionica za djecu osnovno školskog uzrasta u sklopu projekta "Pokusiraju svi-veliki i mali".

Radionice su osmislile profesorica biologije i kemije Monika Cindrić i profesorica fizike Marine Trstenjak Petran, a provele su ih uz pomoć učenica Srednje škole Čakovec Dore Kovač i Tee Đorđević.

Djeca su imala prilike igrati se i učiti o bojama, radili su duge od bombona, duge u čaši, prelijevali vodu iz čaše u čašu bez ruku,te otkriti nevidljiva slova u boji, složili su jednostavni strujni krug, ispitivali koje tvari provode struju, promatrali munje u kugli i radili frizure balonom.

Svi su se jako dobro snašli u ulozi malih znanstvenika, a i ovakav vid radionica se pokazalo kao vrlo korisno iskustvo za gimnazijalce koji su sad postali i sami učitelji mentor. Svi su zaključili kako fizika i kemija mogu biti vrlo zanimljive i zabavne i već se radujemo ponovno susretu s nekim novim izazovima i pokusima.

- Zahvaljujemo se Eko Međimurju na donaciji kako bismo proveli ovakve radionice diljem Međimurja i tako zainteresirali učenike za prirodoslovnu skupinu predmeta - poručuju.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Školski kutak
Gost Direkta Dražen Bošnjaković: 'Cvitanova sudbina nije bila davno odlučena, sve je to stjecaj okolnosti'
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.