PREDAVANJE o kompostiranju i zdravoj hrani

Osnovnu školu Vladimira Nazora Pribislavec posjetila je Bernarda Orehovec i održala predavanje za članove ekološke grupe nižih razreda Mali ekolozi i polaznike izvannastavne aktivnosti za četvrti razred eTwinneri.

Bernarda Orehovec poznata je kao proizvođač biodinamički uzgojenog voća i povrća, u što je krenula prije više od dvadeset godina kao članica Društva za biodinamičko gospodarenje Ajda u Sloveniji i antropozofskog društva u Dornau u Švicarskoj koje promovira načela biodinamičkog gospodarenja antropozofa dr. Rudolfa Steinera, utemeljitelja waldorfske pedagogije i biološko dinamičke poljoprivrede.

Bernarda Orehovec proizvođač je koji ima prestižnu oznaku kvalitete Demeter certifikat organizacije Demeter International, najveće organizacije za certificiranje biodinamičke poljoprivrede u svijetu. Osim toga, raznim aktivnostima promovira biodinamički uzgoj hrane, surađuje s Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, sudjeluje u brojnim edukacijama i projektima o biodinamičkoj poljoprivredi, gostuje u televizijskim emisijama o biodinamičkoj proizvodnji i piše članke o ovoj temi.

Za naše učenike održala je predavanje o kompostiranju i važnosti zdrave hrane. Predavanje je odlično prilagodila dobi učenika i pobudila interes naših učenika za ovu temu. Učenici i učiteljice su sa zanimanjem pratili predavanje i postavili razna pitanja.

Zahvaljujemo Bernardi Orehovec što se odazvala našem pozivu i omogućila našim učenicima stjecanje osnovnih saznanja o biodinamičkoj poljoprivredi. Naši Mali ekolozi dočekali su gošću s crtežima o kompostiranju i drugim ekološkim temama koje su napravili s učiteljicom Milicom Vadlja.

Predavanje je održano u utorak, 7. studenoga 2017. u trajanju jednog školskog sata, a susret su organizirale učiteljice Milica Vadlja i Iva Naranđa. Organiziranje stručnog predavanja o kompostiranju dio je aktivnosti na eTwinning projektu Let's do compost!.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Školski kutak
Majka iz pakla nepravomoćno osuđena na 33 godine zatvora
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.