OŠ DRAŠKOVEC Učenica Dora Sisek predstavila svoju prvu knjigu

„Mjesec hrvatske knjige“ koji se tradicionalno obilježava od 15. listopada do 15. studenoga, ove je godine u Osnovnoj školi Draškovec obilježen posebnim gostovanjem. Svoju prvu izdanu knjigu školskoj je knjižnici predstavila i donirala Dora Sisek, mlada spisateljica iz Goričana.

Dora je učenica šestog razreda Osnovne škole Goričan, a svoju je knjigu naslova „Put hrabrog šalabahtera“ izdala u sklopu državnog natječaja „Moja prva knjiga“ i to kao učenica četvrtog razreda. Simpatičnu priču o putovanju znatiželjnog šalabahtera Dora je sama i ilustrirala u tehnici kolaža, a za svoj je uspjeh dobila niz pohvala od strane prosudbene komisije čija je članica bila i poznata spisateljica za djecu, Sanja Pilić.

Dora je tijekom gostovanja nadahnula učenike nižih razreda koji su od svoje vršnjakinje napeto slušali kako se dječje mašta i neobična ideja pretvorila u predivnu slikovnicu. Mnogi učenici, ohrabreni njenim uspjehom, odlučili su se i sami za stvaranje svoje prve knjige.

Tako pojedini učenici prvog razreda planiraju napisati i oslikati slikovnicu o izgubljenom mačiću, farmi konja ili pak o putovanju vesele podmornice, a učenici četvrtog razreda sanjaju o stvaranju svoje prve knjige o dinosaurima i mumijama. Ideje su prštale sa svih strana, a Dora je strpljivo odgovarala na brojna učenička pitanja.

Ravnateljica škole, Margit Mirić, zahvalila je mladoj spisateljskoj zvijezdi na dolasku i donaciji, a pri odlasku predala slatki paket u ime svih učenika i učitelja. S nestrpljenjem očekujemo Dorina nova ostvarenja, a do tada požurite u knjižnicu Osnovne škole Draškovec provjeriti kako je jedan šalabahter doživio put iz dječakova džepa, preko lokve vode do reciklažnog dvorišta.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Školski kutak
Sutra u Saboru političko saslušanje Martine Dalić i Ante Ramljaka, a na sudu rušenje nagodbe vjerovnika!
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.