OŠ STRAHONINEC Na Matineji Festivala o pravima djece

Festival prava djece slavi dječje stvaralaštvo, filmsku umjetnost i dječja prava - ponajviše pravo na izražavanje, sudjelovanje te na dostupnost svih kulturnih sadržaja svima. Promiče zajedništvo i jednakost, a najviše osluškuje: nastoji čuti glas djeteta i onih koji govore o djeci i njihovim pravima. Trudi se prenijeti poruke djece i mladih, razumjeti, naučiti i zabaviti se.

U utorak 24. listopada u Centru za kulturu Čakovec učenici naše škole u pratnji razrednica i razrednika sudjelovali su na filmskim projekcijama učeničkog stvaralaštva na kojem su bili prikazani kratki filmski uradci učeničkih družina osnovnih škola iz raznih krajeva Hrvatske.

Posebno smo ponosni što je Matineja započela dokumentarnim filmom naše filmske skupine Dvije priče. Gromoglasnim pljeskom bila je nagrađena i učenica naše škole Ema Puljić, učenica 6.b koja se predstavila animiranim filmom koji je izradila u Školi animiranoga filma u Čakovcu.

Filmska je matineja i ove godine za sve bila besplatna, a sve projekcije prilagođene su i djeci s oštećenjem vida ili sluha.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Školski kutak
Nakon potvrde analize, roditelji Anne Cecile za RTL: 'To nam nije dovoljno jer želimo doznati kako je dospjela tamo gdje je nađena'
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.