OŠ Selnica: S osmijehom na licu i knjigom u ruci

Po prvi puta u OŠ Selnica 23. travnja održana je Noć knjige. To je manifestacija koja objedinjuje dva vrlo važna datuma, a to su Dan hrvatske knjige i Svjetski dan knjige i autorskih prava, a potiče na kulturu prema knjizi i čitanju te poštivanje autorskih prava. S tim je školska knjižničarka Ana Špoljarić u uvodnom dijelu u 20 sati upoznala učenike 8.a razreda koji su se odazvali na Noć knjige.


Učiteljica hrvatskog jezika Natalija Jurinec podsjetila je na važnost čitanja i onog lektirnog i onog "za svoju dušu". Učenice Sara Bodulica, Sara Sedmak, Josipa Šajnović, Ana Novak i Petra Culjak te učenik Filip Tomšić donijeli su svoja omiljena djela sa sobom i pročitali po nekoliko ulomaka iz tih djela.


Knjižničarka ih je motivirala za djelo Milene Mandić Pokajnik koje je novo u školskoj knjižnici, a učiteljica je pročitala ulomak Pravde Vladana Desnice i povela raspravu o tom djelu. Pozdraviti ih je došao i ravnatelj škole Branko Jalšovec kao i razrednica 8.a razreda Mihaela Grahovec. Bilo je to opušteno i veselo druženje s knjigom i želja im je da to postane i tradicija.


"Mali Princ nikad nije odustajao od jednog postavljenog pitanja, ni mi ne želimo odustati od pitanja, uvijek ćemo se pitati te odgovore pronalaziti u knjigama sa svim njezinim modernim i tradicionalnim shvaćanjima." S tom mišlju razišli su se u 22 sata.

Školski kutak
Katastrofalan potres u Meksiku - stotine mrtvih, tisuće razrušenih domova; Karibe razara uragan Maria
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.