Povezane vijesti
FOTO Novi oblik nastave u OŠ Nedelišće

FOTO Novi oblik nastave u OŠ Nedelišće

Na tečaju "ICT and free Web Tools in Enducation: Another way to Teach and Learn“ učiteljica matematike Karmen Habijan Buza, prof. iz Osnovne škole Ned...

OŠ NEDELIŠĆE Učiteljica Iris Bel na tečaju u španjolskoj Sevilli

U sklopu Erasmus+ projekta 'Novi val znanja u našoj školi' OŠ Nedelišće, učiteljica engleskog i njemačkog jezika, Iris Bel, sudjelovala je na strukturiranom tečaju pod nazivom „Motivacija+“ koji se održavao od 14. do 18. svibnja 2018. godine u španjolskom gradu Sevilli.

Iako su sudionici bili iz različitih zemalja Europske unije (Njemačke, Austrije, Slovačke, Grčke, Estonije i Hrvatske), cilj im je (bio) isti – modernizirati, poboljšati te internacionalizirati nastavni proces.

Na koji način motivirati učenike te zadržati njihovu motivaciju, kako ih aktivno uključiti u nastavni proces, kako izgraditi kvalitetan odnos s njima i njihovim roditeljima, samo su neki od izazova te pitanja s kojima se susreću moderni učitelji, odnosno nastavnici, a na koja su polaznici tečaja dobili odgovor.

Tijekom pet dana interaktivnih predavanja, polaznici su upoznati s glavnim teorijama te unutarnjim čimbenicima motivacije, najčešćim razlozima pomanjkanja iste i važnim utjecajem koji ona ima na sam nastavni proces te usvajanje novih sadržaja.

Nadalje, prezentirani su najefikasniji materijali i tehnike za planiranje kreativnih i zanimljivih satova, načini uključivanja svih učenika u nastavni proces, interaktivna i projektna nastava te razvijanje kreativnosti i kritičkog promišljanja.

Glavni cilj ne samo tečaja, već i samog Erasmus+ programa je stjecanje kompetencija u vidu jačanja socijalne kohezije u Europi, promoviranje cjeloživotnog učenja u svrhu poboljšanja i internacionalizacije nastave, prihvaćanje promjena uzrokovanih modernizacijom te međunarodnom dostupnošću škola i pridonošenje razvitku suvremene škole.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Školski kutak
VIDEO Mamić nakon izlaska sa suda: 'Prekršili su sve moguće zakone!'
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.