OŠ Hodošan najbolja na međužupanijskom natjecanju Crvenog križa

U subotu, 5. travnja u Osnovnoj školi Hodošan održano je 6. međužupanijsko natjecanje mladih Crvenoga križa za osnovne i srednje škole. Na natjecanju je sudjelovalo 19 ekipa iz osnovnih i srednjih škola Krapinsko - zagorske, Međimurske i Varaždinske županije.


Natjecanje je okupilo ukupno 300 sudionika. Ispitna povjerenstva činili su liječnici i medicinski tehničari i sestre uz uspješnu podršku djelatnika i volontera Gradskog društva Crvenoga križa te djelatnika i učenika OŠ Hodošan. Uvodni kulturno-umjetnički program dali su članovi zbora i neovisna kazališna družina matične škole te mali folklor Područne škole Sveti Juraj u Trnju.


Natjecanje je otvorio načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, a sav rad mladih humanitaraca pozitivno je ocijenio Branko Sušec, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije.


Prema podacima izvršnog organizatora i ravnatelja škole domaćina Ivana Barića među osnovnim školama, u konkurenciji podmlatka, najuspješnija je bila ekipa Osnovne škole Hodošan, druga je ekipa Osnovne škole Veliko Trgovišće, a treća je ekipa Osnovne škole Ivana Kikuljevića Sakcinskog iz Ivanca. Ekipu Osnovne škole Hodošan čine Glorija Srpak, Karmela Vadlja, Ana Sinković, Nina Dominić, Petra Tomašek i Karla Hajdinjak, a vodi profesorica biologije i kemije Monika Kanižaj.


Među srednjim školama, u kategoriji mladeži, prva je ekipa Srednje škole Ivanec, druga je ekipa Srednje škole Krapina,  a treće mjesto zauzela je ekipa Srednje škole Pregrada. Ekipa Ekonomske i trgovačke škole Čakovec zauzela je odlično četvrto mjesto.


Na dosadašnjih 6 međužupanijskih natjecanja ekipe iz Međimurja (uvijek po jedna podmlatka i jedna mladeži)  u konkurenciji ostalih stotinu ekipa iz ostale dvije županije ukupno su osvojile 11 medalja, od toga 4 prva mjesta, 5 drugih i jedno treće što govori o visokoj razini priprema i rada s mladima pod okriljem Gradskog društva Crvenoga križa Čakovec. Stoga su na svečanosti u Zelengaju pehare, medalje i Bilten natjecanja pobjednicima podijelili upravo ponosni djelatnici GDCK Čakovec i predsjednik Natjecateljskog povjerenstva Kristijan Valkaj.


Dvije pobjedničke ekipe, iz Osnovne škole Hodošan i Srednje škole Ivanec, bit će sudionice 18. državnog natjecanja u Novom Vinodolskom početkom mjeseca svibnja. Pripremu ekipe OŠ Hodošan za državno natjecanje vrijednom donacijom lutke za vježbe oživljavanja i skupog potrošnog  sanitetskog materijala omogućila je podružnica Euroherca  d.d. Čakovec. Poklon je vođi ekipe Gloriji Srpak uručio djelatnik podružnice Stanko Bogdan.

Školski kutak
Pripremite gas maske jer smrad će biti nepodnošljiv: kreće sanacija splitskog Karepovca
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.