OBILJEŽAVANJE dana Europe u Srednjoj školi Prelog

U sklopu Europskog tjedna koji traje od  2. do 9. svibnja Srednja škola Prelog otvara vrata javnosti kako bi na dostojanstven način obilježili Dan Europe. To je prilika da učenici osnovnih škola u pratnji svojih nastavnika i zainteresirani građani upoznaju kulturne, povijesne, biološke, enogastronomske, gospodarske, turističke, ekonomske i druge zanimljivosti koje nam nudi Europa.

Naglasak je stavljen i na angažmanu naših profesora i učenika koji sudjeluju u  programu Erasmus+  te na taj način omogućuju našim učenicima putovanja, stjecanje novih znanja, iskustava i prijateljstava diljem Europe.

Učenici SŠP predstavili su svih 28 članica na vrlo zanimljiv i dosjetljiv način. Svaku državu članicu predstavilo je troje učenika različitih usmjerenja.  Njihov trud prepoznali su učenici osnovnih škola iz Donjeg Kraljevca i Preloga, a kroz pripremu za ovaj događaj  srednjoškolci su naučili izuzetno mnogo o Europi.

U pripremi ove izložbe za javnost sudjelovalo je 76 učenika i 18 nastavnika. Posebnost ovog događaja je u tome što su učenici osmog razreda iz Donjeg Kraljevca samostalno i u najboljem svijetlu predstavili  Litvu.

Idejna začetnica ove hvalevrijedne izložbe bila je profesorica Dragica Koštarić uz pomoć profesorica Valentine Pirc Mezga, Snježane Janković i knjižničarke Nataše Sakač.

Već je uobičajeno da Srednja škola Prelog više puta tijekom godine rado otvara svoja  vrata osmašima iz susjednih osnovnih škola, a današnje druženje posebno je uveličao i  župan Međimurske županije Matija Posavec koji je pomno proučio izložbu uz nekoliko zanimljivih anegdota o državama članicama te oduševio učenike i goste.

Na izlazu iz dvorane nalazila se i glasačka kutija s listićima na kojima je trebalo zaokružiti najoriginalnije predstavljanje zemlje članice, a prva tri mjesta dobivaju i simbolične nagrade. Dakle, 1. mjesto  osvojila je  Velika Britanija pod mentorstvom profesorice Sanje Pigac, 2. mjesto zauzela je Nizozemska uz stručno vodstvo profesorice Melite Pesek, a 3. mjesto pripalo je Španjolskoj pod mentorstvom profesorice Snježane Janković. Čestitamo najmaštovitijima!

Vjerujemo da će ovakva svečanost  i sljedeće godine zablistati europskim zvjezdanim sjajem, a veliko hvala svima koji su pomogli u organizaciji.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Školski kutak
Odgođena odluka o Todoriću: londonski sud presudu izriče u ponedjeljak
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.