MODELARSKA LIGA Tim OŠ Sveti Martin na Muri bio je najuspješniji

Treća osnovna škola Čakovec bila je u subotu, 13. svibnja izvrstan domaćin Županijskog natjecanja 'Danas mali, sutra veliki majstor – Modelarska liga 2017.' koje se provodi u okviru Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Natjecanje je provelo Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije. Natjecalo se petnaest dvočlanih timova, koje su činili učenici od 5. do 8. razreda iz 7 međimurskih osnovnih škola te po prvi puta dva tima iz čakovečkog Centra za odgoj i obrazovanje.

Riječi dobrodošlice natjecateljima, mentorima, sucima i gostima uputila je ravnateljica škole Nataša Hajdinjak. Predsjednik Zajednice tehničke kulture Međimurske županije Željko Medved ohrabrio je natjecatelje uz poruku neka pobijede najbolji, koji će za dva tjedna predstavljati našu Zajednicu na Državnom natjecanju Modelarske lige u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

Dogradonačelnik Čakovca Mario Medved uručio je čakovečkoj II. i III. osnovnoj školi, te Osnovnim školama Ivanovec i Kuršanec po jedan Unimat Metal Line kvalitetan stroj za obradu drva. Istaknuo je da je želja Grada Čakovca da se unaprijedi obrazovanje mladih u STEM području pa tako i izvođenje nastave tehničke kulture, posebno u izvnnastavnim i izvanškolskim aktivnostima.

U ime ravnatelja škola za donirane strojeve zahvalila je ravnateljica III. osnovne škole a u ime učitelja tehničke kulture Renata Martinec iz OŠ Kuršanec ujedno i predsjednica Društva pedagoga tehničke kulture Međimurske županije. Istaknula je da će rad na tim strojevima povećati kvalitetu rada učenika u tehničkoj kulturi pa tako i na predstojećem Ljetnom kampu tehničke kulture grada Čakovca, koji će se održati krajem lipnja za učenike viših razreda osnovne škole. Potom je dogradonačelnik poželio natjecateljima dobre rezultate i otvorio je natjecanje. 

Da bi natjecatelji imali propisane i optimalne uvjete za rad te potreban materijal pobrinuo se učitelj tehničke kulture u školi domaćinu Zvonko Ljubić. U sklopu suradnje društava pedagoga tehničke kulture, Društvo pedagoga tehničke kulture grada Zagreba uputilo je svoju članicu Svjetlanu Seljanec Savković da bude glavni sudac natjecanja. Uz nju radove su ocjenjivali Leonardo Belović iz Aerokluba Čakovec i Goran Pleh iz DPTKMŽ.

Nakon četverosatnog rada u izradi tehničke tvorevine – „Kutija za alat“ suci su proglasili da je najuspješniji tim iz OŠ Sveti Martin na Muri i to Jan Haček i Marko Vinko, slijede ih I. i II. tim iz OŠ Selnica koji su činili Gabrijel Kontrec i Luka Bodulica, te Karlo Kontrec i Rafael Lajtman. Svim učenicima mentorica je bila Dubravka Žignić Resman. Četvrti je bio II. tim iz OŠ Sveti Martin na Muri Nina Nemet i Petar Špoljarić. Dok je peto mjesto osvojio tim iz OŠ Nedelišće u sastavu Vilim Srnec i Benjamin Novak.

Prema pravilima natjecanja na županijskoj razini timovi iz III. OŠ Čakovec Vito Križajić i Laura Novak, mentor Zvonko LjubićOŠ Ivanovec Luka Črep i Franjo Kranjčec te David Herman i Denis Blažek, mentor Nikola Friščić, OŠ Jože Horvata Kotoriba Marko Horvat i Gabrijel Hodak te Marta Fundak i Klara Smolek, mentorica Jelena Tuksar, OŠ Sveti Juraj na Bregu Ana Šafarić i Ana Krnjak, Vilim Vrbanec i David Latin, Luna Miličević i Julija Levačić Tkalec, mentorica Renata Martinec, OŠ Selnica Jelena Novak i Ena Kopčić te Lucijan Novak i Karlo Jambrošić iz OŠ Sveti Martin na Muri zauzeli su šesto mjesto.

Prema pravilima za učenike s posebnim potrebama tim Centra za odgoj i obrazovanja u sastavu Antonija Juras i Draženka Ignac bio je malo bolji od tima koji su činili Bisera i Elvis Topčagić. Njihovi mentori su bili Vedran Vurušić i Josip Geček.

Za sve sudionike natjecanja izdavačke kuće „Alfa“, „Profil Klett“ i „Školska knjiga“ osigurale su poklone, a za najbolje timove nagrade. U organizaciji i provođenju cjelokupnog natjecanja „Danas mali sutra veliki majstor - Modelarska liga 2017.“ Društvu su pomogli III. osnovna škola Čakovec, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Zajednica tehničke kulture Međimurske županije, Zajednica tehničke kulture grada Čakovca i Grad Čakovec prihvaćanjem sufinanciranja ovog projekta.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Školski kutak
Borba se isplatila: Spinraza ovaj tjedan dolazi na listu HZZO-a, kliničko ispitivanje počinje već sutra!
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.