TEHNIČKA škola - Mladi za zdravlje mladih

Kako bi svojim vršnjacima i sebi pomogli u stjecanju navika zdravijeg života, učenici Tehničke škole Čakovec u izradi street workout poligona

Nakon što su pod mentorstvom svojih majstora u školskoj radionici izradili street workout poligon i postavili ga na SRC-u Mladost te na prostor kod OŠ Ivana Gorana Kovačića u Svetom Jurju na Bregu, učenici Tehničke škole Čakovec odlučili su i u dvorištu svoje Škole uz takav poligon osmisliti slobodno vrijeme TŠČ-ovaca.

Idejni projekt osmislio je profesor tjelesne i zdravstvene kulture u Tehničkoj školi Čakovec Ivan Fučko.

Ideja vodilja za ovaj projekt bila je kod učenika osvijestiti važnost zdravog načina života poticanjem na fizičku aktivnost i boravkom na svježem zraku te pokušati utjecati na smanjenje pušenja kod mladih. Učenici vježbala mogu koristiti u vrijeme odmora i slobodnih sati ili nakon nastave.

Zaposlenice TŠČ-a  Jelena Magdalenić Ciglar i Romina Rapaić aplicirale su projekt na HEP-ov natječaj Svjetlo na zajedničkom putu i među 360 odobrenih projekata koje je HEP odlučio (su)financirati našao se i projekt TŠČ-a Street workout.

Dodanoj vrijednosti projekta pridonosi i činjenica da će učenici sa svojim mentorima sami izraditi dio opreme za projekt.

Kako je u sklopu Tehničke škole Čakovec školska radionica, u njoj je pod vodstvom suradnika u nastavi Dubravka Hozjaka, Dražena Herca, Damira Đurana i Branka Sklepića izrađena oprema poligona, a majstori iz GKP-a ČAKOM izvest će dio građevinskih radova pri postavljanju. (TS)

Ovako će sutra izgledati street workout - nesvakidašnji trening za super formu

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Školski kutak
Pomirba na pomolu? Rusi tvrde da je Trump pozvao Putina u posjet SAD-u
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.