Povezane vijesti
RIMAC INVESTIRA milijardu kuna u tvornicu

RIMAC INVESTIRA milijardu kuna u tvornicu

Dok su pogledi ljubitelja automobila bili upereni u Ženevu i novu električnu jurilicu C_Two, Mate Rimac je sa svojim vodećim dioničarom u Aziji zaklju...

MIHAELU PRISTAVU bronca na natjecanju prirodoslovaca u Kini

Hrvatski tim mladih prirodoslovaca, učenika od 12 do 16 godina, na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca IYNT 2017. u kineskom gradu Nanjingu, osvojio je brončanu medalju, izvijestio je Danko Marušić, voditelj hrvatskog tima.

Na Međunarodnom turniru IYNT 2017. natjecalo se 18 ekipa – iz Bjelorusije, Bugarske, Kine (šest timova), Hrvatske, Gruzije, Indonezije, Irana, Kazahstana, Novog Zelanda, Rusije (tri tima) i Švicarske, piše Nacional.hr.

Članovi hrvatskog tima, koji je osvojio brončanu medalju, su Andrea Balamarić, Luka Bulić Bračulj – kapetan tima, Elena Lukačević, Luka Mikšić, Mateja Ostojić, Mihael Pristav, koji dolaze iz Gornjeg Kraljevca, Karlovca, Slatine, Splita i Zagreba, te Danko Marušić – voditelj tima.

U ekipi je bio i Međimurec Mihael Pristav koji je završio prvi razred Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. Njegova mentorica je profesorica Melita Sambolek.

Znanstvene borbe ocjenjivao je sudački tim sastavljen od nezavisnih međunarodnih sudaca i sudaca iz redova voditelja timova. Danko Marušić je bio jedan od predsjedatelja sudaca iz ove druge skupine.

Ekipa hrvatskih učenika  odabrana je na temelju uspjeha na Državnom turniru mladih prirodoslovaca, koji je održan 14. siječnja 2017. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji Istraživačkog centra mladih.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Školski kutak
Supruga i majka američkih predsjednika: umrla bivša prva dama SAD-a Barbara Bush
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.