Koraljni otoci Crvenoga mora u OŠ Hodošan

Naša učiteljica biologije Kristina Vrabec i ravnatelj Ivan Barić oduvijek zastupaju stavove kako se gradivo učeniku najbolje približi tako da netko tko je nešto iskusio i doživio priča upravo o tome. Svako malo Osnovnu školu posjeti netko tko putuje egzotičnim mjestima diljem svijeta ili živi u mjestima koja su za nas tijekom života samo geografski pojmovi.

U srijedu, 30. ožujka 2016. u školi smo upoznali izuzetnog gosta, mladog avanturista, Lovru Rašana. Kroz četrdeset i pet minuta predstavljanja njegovih istraživačkih i avanturističkih podviga proveo nas je kroz brojne koraljne otoke Crvenog mora. Upoznali smo sve čari flore i faune ovog izuzetnog podmorskog svijeta.

Doznali smo i kako postati ronilac, vidjeli smo što je sve potrebno za ronjenje i o čemu se sve vodi računa prilikom ronjenja. Lovro uskoro odlazi na još jednu od svojih ronilačkih ekspedicija na Maldive, tako da se već sad veselimo njegovom ponovnom posjetu i dočaravanju svih prirodnih ljepota koje će tamo doživjeti.

Nakon uzbudljivog predavanja, njegov otac profesor Mišo Rašan pokazao nam je novu facebook stranicu koja je tek odnedavna prisutna, a zove se Flora i fauna Međimurja. Na stranici se mogu pronaći brojne biljne i životinjske vrste našeg kraja kao i gljive. Vrlo je poučna i zanimljiva pa svima preporučujemo da je pogledaju. 

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Školski kutak
Komentar Zorana Šprajca: 'Šešelj je srpski problem, a pitanje je Vučiću zašto taj problem uzgaja u svom parlamentu'
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.