JULIA JELENA TOPLAK - svestrana genijalka Srednje škole Prelog

Pametna, lijepa, marljiva, plaha i samozatajna državna prvakinja iz biologije učenica je 3. razreda opće gimnazije Srednje škole Prelog. Državno natjecanje iz biologije bilo je održano u Vinkovcima u OŠ „Antun Gustav Matoš“ u razdoblju od 3. do 6. svibnja.

Ekipu mladih biologa pripremao je profesor Mišo Rašan koji je ujedno bio i njihov pratitelj na natjecanju. Tijekom boravka posjetili su Muzej u Vučedolu te Gradski muzej Vinkovci, a u pratnji lokalnog vodiča razgledali su i rodnu kuću Ivana Kozarca.

Ono najljepše čime se s pravom može ponositi cijela Srednja škola je prvo mjesto na Državnom natjecanju koje je osvojila učenica 3. G razreda Julia Jelena Toplak u kategoriji Znanje.

Naime, Julia Jelena je ove godine bila prva na dva Županijska natjecanja – iz biologije i iz geografije, dok je prošle godine bila jedina učenica u povijesti natjecanja iz biologije koja se natjecala u obje kategorije: Znanje i Istraživački radovi. Sretan i ponosan mentor Mišo Rašan, prof. naglasio je da Julia Jelena posjeduje izuzetan dar za prirodne znanosti, ima veliku moć zapažanja i racionalnog razmišljanja i vrlo je svestrana osoba.

Stoga od srca upućujemo čestitke profesoru Rašanu i marljivoj, skromnoj i samozatajnoj Juliji Jeleni Toplak te joj želimo  puno uspjeha u nastavku školovanja, a mala Srednja škola Prelog opet je dokazala da je puna velikih talenata i izvrsnih rezultata.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Školski kutak
Direktor Hrvatske poše u Direktu: 'Naše poslovnice više neće nalikovati na buvljak'
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.