SŠ PRELOG Kuhari bez granica ponovno pomogli malim srčekima

Kuhari bez granica iz SŠ Prelog - stručni učitelji Krunoslav Tilošanec i Vlado Turek te učenici Antonio Posavec i Antonio Grahovec (2.KP)  – s ekipom kuhara iz humanitarne udruge Renato – kuhari bez granica sudjelovali su u turističko-kulinarskoj manifestaciji Kaj su jeli naši stari.

Event je ovog puta održan u Vrbovcu 26. i 27. kolovoza, a zahvaljujući prijateljima, kuharima, donatorima i sponzorima prikupljena je pozamašna svota za daljnji rad i hitne kardiološke preglede kod djece. Inače, udruga 'Renato - kuhari bez granica' je humanitarna udruga kuhara Branka Ognjenovića. Njegova tužna privatna priča zaslužna je za osnivanje Udruge.

Udruga okuplja kolege kuhare iz cijeloga svijeta (među njima su se, eto, našli i naši Međimurci)a primarni joj je cilj omogućiti svoj djeci UZV srca kako bi se još u ranoj fazi i na vrijeme ustanovilo postoji li urođena srčana mana.

Putem ovog programa od siječnja do lipnja 2017. godine obavljeno je 54 UZV srca, 28 kardioloških pregleda i 131 EKG očitanja. U tom je periodu u 10 slučaja potrebno daljnje liječenje i kardiološko praćenje. (Preuzeto s https://www.facebook.com/renatokbg/)

Školska je godina započela, pogledi su uprti u planove, programe, kurikulume i pripreme. Eto, da ne zaboravimo pri tom na ono važno: humanost, iznad i prije svega!

Školski kutak
Potraga istražuje na koji način u Udruzi Prava šapa rješavaju problem divljih mačaka na ulicama
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.