Povezane vijesti
  
III. OŠ ČAKOVEC Sveti Nikola u pohodima

III. OŠ ČAKOVEC Sveti Nikola u pohodima

Omiljeni dječji svetac i njihov zaštitnik, sveti Nikola, i ove je godine na svoj blagdan pohodio učenike III. OŠ Čakovec. Ulazeći u učionice tijekom j...

III. OŠ Čakovec: Eko projekt 'Otpad zaista nije smeće'

7.b razred III. osnovne škole Čakovec se uz podršku i suradnju škole uključio u ekološki projekt pod nazivom 'Otpad zaista nije smeće', a u okviru nagradnog natječaja 'Mali ekolozi - velike nagrade' koji organiziraju udruga Bioteka i trgovački lanac Emmezeta.

Dobar razlog za sudjelovanje u ovom nagradnom natječaju nisu samo vrijedne nagrade za pobjednike već i podizanje ekološke osviještenosti svih učenika i djelatnika škole što je i glavni cilj projekta.

Želimo čišći i ljepši okoliš, zdraviji i sretniji život za sebe i buduće generacije. U tu svrhu u školi su se kroz šk. godinu organizirale različite eko akcije: akcija sakupljanja starog papira, elektroničkog i električnog otpada, plastičnih čepova boca, starih baterija, stare obuće i odjeće, otpadnog jestivog ulja, starih igračaka za azil 'Prijatelji'.

Sudjelovali smo i u akciji 'Zelena čistka' - jedan dan za čisti okoliš. Uz učenike sedmih razreda u akciji su sudjelovali učenici 1.b razreda i učiteljica Petra Kovač te ekološka skupina škole 'Žbilj' s učiteljicom Anom Jeđud.

Nedavno je provedena anketa među učenicima škole koja je pokazala da je ekološka osviještenost učenika dobra. Rezultati su pokazali da stalno treba raditi na podizanju iste kako bi ona bila još bolja. Ovom prilikom zahvaljujemo našim roditeljima i učiteljima te ravnateljici škole gđi Nataši Hajdinjak, koji nas podržavaju u našim akcijama i pomažu nam.

Sve naše aktivnosti možete pratiti i na našoj Facebook stranici pod nazivom 'Otpad zaista nije smeće'. Pozivamo građane da nam se pridruže u našim budućim akcijama. Voditeljica projekta je učenica Ema Kovač, a mentorica učenicima je učiteljica Nataša Boj(Ema Kovač, učenica 7.b)

Školski kutak
'Samo mi stani na prste, odgrizi mi usne...': pogledajte kako je ministar Božinović zapjevao i zaplesao na hit grupe Vatra
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.