GOSPODARSKA ŠKOLA ČAKOVEC Nastavnice na stručnom usavršavanju u Londonu

Stručna usavršavanja realizacija su koncepta cjeloživotnog učenja, to su odavno shvatili i nastavnici Gospodarske škole iz Čakovca te su ovo ljeto sudjelovali na raznim stručnim usavršavanjima. Stručna su usavršavanja sami birali a sve sa željom da s novim znanjima i iskustvima obogate školsku nastavu, i ispune nova mlada srca voljom, željom i ljubavlju prema struci.

Tako su i dvije nastavnice iz područja tekstila i kože bile na stručnom usavršavanju u Londonu kroz Erasmus+ projekt Gi-Baj-Mo 2 kojeg Gospodarska škola provodi od prvog lipnja ove godine.

Marija Lisjak, puna dojmova vratila se iz Londona gdje je na intenzivnom dvotjednom tečaju koji je bio održan od 1.7. do 15.7.2017. na fakultetu 'London College of Fashion' usavršila svoja znanja vezana uz dizajn obuće. Cilj je bio istražiti oblik i funkciju cipele te istražiti različite tehnike crtanja koje su rezultirale stvaranjem novih ideja i razradom kolekcije cipele.

Kaže kako će nova znanja koristiti u svim aspektima svoje nastave a naročito na području estetike i modeliranja obuće. Zanimljivim i jednostavnim metodama moguće je učenike naučiti komunicirati crtežom, što je korisno za sve učenike a naročito za učenike s teškoćama u čitanju i pisanju. Učenje je zabavno a rezultati su odmah vidljivi, kaže nastavnica Marija Lisjak. 

Projekt: razrada kolekcije obuće pomoću mood boarda, mape s materijalima i konstrukcijskim prijedlozima za obuću.

Ana-Marija Bogdanović također je na stručno usavršavanje otišla u London. Dvotjedni seminar pod nazivom Couture tailoring trajao je od 24.7. do 4.8.2017., a odvijao se u prestižnom fakultetu Central Saint Martins. Ona je usavršila svoja znanja u području izrade odjeće tehnikama rada koje se koriste u visokoj modi.

Osim sa novim tehnikama rada u izradi odjeće oduševljena je i sa načinom rada nastavnice te planira u nastavi primijeniti i neke od  načina rada sa učenicima. Nova znanja planira koristiti u području praktične nastave, kao i stručno teorijskih predmeta.

 Ana-Marija Bogdanović drugačije tehnike šivanja savladavala je radeći žensku jaknu.

Nova znanja obje nastavnice planiraju primijeniti u nastavi već ove školske godine što će rezultirati izmjenama i dopunama u ishodima učenja u određenim nastavnim satima, naravno, onoliko koliko to nastavni plan i program omogućuje.

Osim nastavnica, i tri učenice su imale prilike sudjelovati u sklopu Erasmus+ projekta Gi-Baj-Mo 2. Kristijana Barić, učenica koja je ove godine završila školovanje u Gospodarskoj školi te upisala nastavak školovanja u Zagrebu te Lana Perko i Melanija Bakač su u pratnji nastavnice Jadranke Prošev provele mjesec dana u Sloveniji, točnije u Moravskim Toplicama. One su u Termama Vivat bile zadužene za izradu i održavanje stolnog i posteljnog rublja.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Školski kutak
Stručnjaci odabrali najgore komunikatore u Hrvatskoj: od ministara do nogometaša - tko je najgori od najgorih?
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.