FOTO Učenici područnih škola OŠ Nedelišće posjetili PU međimursku

Proteklog petka, 5. svibnja Policijsku upravu međimursku u sklopu terenske nastave posjetilo je 26 učenika područnih škola iz Dunjkovca i Pušćina.

Mlade goste i njihove učiteljice dočekala je policijska službenica za odnose s javnošću, Danijela Turk te im zaželjela dobrodošlicu. Kroz šetnju prostorijama zgrade Policijske uprave znatiželjni drugašići upoznali su se s radom i radnim ozračjem u kojem policijski službenici i drugi uposlenici obavljaju svoje poslove.

U dvorištu Policijske uprave, policijski službenici prometne i interventne policije Melita Sokač, Darko Šalomon i Stjepan Sabol pripremili su raznu opremu, tehnička sredstva i službena vozila, koja svakodnevno koriste u radu.

Na zanimljiv način predstavili su im svoje atraktivno, ali odgovorno zanimanje. Ujedno, policijska službenica za prevenciju iz Policijske postaje Čakovec, Nataša Jalšovec-Tomašić predstavila im je Mobilni preventivni centar policije, specijalizirano kombi vozilo, kojim međimurski policajci ostvaruju svakodnevne kontakte s građanima i prezentiraju preventivne akcije, programe, kampanje i dr. aktivnosti.

Mališani su pozorno slušali njihova izlaganja i na kraju se velika većina izjasnila kako žele biti policajci, dok odrastu. Oduševljena ovim posjetom, djeca su prihvatila poziv policijskih službenika da ponovno posjete Policijsku upravu međimursku.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Školski kutak
Naš reporter javio se uživo iz Beograda: snimku gaženja zastave nema ni Skupština Srbije
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.