FOTO Učenici područnih škola OŠ Nedelišće posjetili PU međimursku

Proteklog petka, 5. svibnja Policijsku upravu međimursku u sklopu terenske nastave posjetilo je 26 učenika područnih škola iz Dunjkovca i Pušćina.

Mlade goste i njihove učiteljice dočekala je policijska službenica za odnose s javnošću, Danijela Turk te im zaželjela dobrodošlicu. Kroz šetnju prostorijama zgrade Policijske uprave znatiželjni drugašići upoznali su se s radom i radnim ozračjem u kojem policijski službenici i drugi uposlenici obavljaju svoje poslove.

U dvorištu Policijske uprave, policijski službenici prometne i interventne policije Melita Sokač, Darko Šalomon i Stjepan Sabol pripremili su raznu opremu, tehnička sredstva i službena vozila, koja svakodnevno koriste u radu.

Na zanimljiv način predstavili su im svoje atraktivno, ali odgovorno zanimanje. Ujedno, policijska službenica za prevenciju iz Policijske postaje Čakovec, Nataša Jalšovec-Tomašić predstavila im je Mobilni preventivni centar policije, specijalizirano kombi vozilo, kojim međimurski policajci ostvaruju svakodnevne kontakte s građanima i prezentiraju preventivne akcije, programe, kampanje i dr. aktivnosti.

Mališani su pozorno slušali njihova izlaganja i na kraju se velika većina izjasnila kako žele biti policajci, dok odrastu. Oduševljena ovim posjetom, djeca su prihvatila poziv policijskih službenika da ponovno posjete Policijsku upravu međimursku.

Školski kutak
Izbjegnuta tragedija: upao u školu sa zračnom puškom i razrjeđivačem - što se krije iza drame u školi u Topolovcu!
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.