Povezane vijesti
ŽUPANIJSKO natjecanje iz hrvatskog jezika

ŽUPANIJSKO natjecanje iz hrvatskog jezika

U nastavku možete pogledati popis učenika 7. i 8. razreda pozvanih na županijsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika koje će se održati 5. ožujka 2018. u...

DRŽAVNA MATURA Odgođen ispit iz hrvatskog jezika zbog propusta u splitskoj školi

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja na svojim je internetskim stranicama objavio priopćenje u kojem stoji da je matura iz hrvatskog jezika odgođena, jer je u jednoj splitskoj školidošlo do propusta.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

'Danas, 19. lipnja 2017. godine pristupnici državne mature školske godine 2016./2017. u 9 su sati pristupili polaganju ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na A (višoj) i na B (osnovnoj razini).

U jednoj je splitskoj školi kompromitiran sadržaj ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini. Umjesto ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na obje razine učenicima je podijeljen ispitni materijal iz Hrvatskoga jezika – Test.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja donosi Odluku o odgodi ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini nakon koje će u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja pristupiti izmjeni Kalendara državne mature 2016./2017.

Točan datum provedbe ispita iz Hrvatskoga jezika – Test (A i B razina) bit će objavljen tijekom današnjega dana na mrežnoj stranici Centra, MZO-a i stranici postani student', stoji u objavi.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Školski kutak
Na treću godišnjicu mandata, najžešći napad na predsjednicu, udovice poručuju: 'Ponizili ste sve branitelje!'
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.