Čakovec – Grad Pozoja: Besplatne ljetne radionice za učenike

Povodom projekta 'Naj-akcija', dana 2. listopada 2015. godine u Čakovcu, u Domu sindikata održana je izložba radova učenika I. osnovne škole Čakovec. Radove su izrađivali s Družinom distrofičara uz pomoć djelatnika Humane Nove i učitelja.

Tijekom ljetnih praznika u prostorijama I. osnovne škole Čakovec, održavale su se razne radionice povodom projekta 'Naj-akcija' 2015. Učenici su imali mogućnost sudjelovati u likovnoj radionici, na kojoj su slikali, crtali ili izrađivali zmajeve predvođeni učiteljicom likovne umjetnosti Mirom Žerjav. Na ekološkoj su radionici s pedagoginjom I. OŠ Čakovec Dubravkom Kečkeš i uz pomoć djelatnika Humane Nove izrađivali pregače i torbe s likom zmaja iz recikliranog materijala.

Vrijedni su informatičari izrađivali multimedijalne slikovnice o Pozoju uz pomoć učiteljice informatike Ivane Ružić. Ciljevi 'Naj-akcije' su prenošenje novih znanja i vještina na učenike, razvoj kreativnosti, ljubavi za umjetnost i suradničkog rada te spoznavanje važnosti recikliranja.

Svi radovi koje su učenici marljivo izrađivali bili su izloženi u Domu sindikata, a neki su čak iskorišteni za izrađivanje razglednica i kalendara. Važno je spomenuti i da su svi koji su sudjelovali u akciji dobili pohvalnice koje je podijelio ravnatelj 1. OŠ Čakovec, prof. Siniša Stričak i pročelnik za društvene, protokolarne i europske poslove, gospodin David Vugrinec. Kako bi izložba bila zanimljivija, vrijedni su nam informatičari pripremili kviz o Pozoju, neki su učenici zapjevali ili čak zasvirali međimurske pjesme, a učenice petog razreda izvele su male međimurske razgovore. Nakon druženja svi su se zadržali na prigodnom domjenku.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Školski kutak
Na Kosovu ubijen poznati srpski političar - Oliver Ivanović! Vučić: 'To je terorizam i napad na Srbiju!'
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.