Povezane vijesti
  
NAGRADE za učenice na SFeraKonu

NAGRADE za učenice na SFeraKonu

Društvo SFera je zagrebačko društvo za znanstvenu fantastiku. Djeluje kao udruga koja promiče fantastiku i znanstvenu fantastiku u Hrvatskoj. Svake go...

BRAZILCI u OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica

Danas sve više mladih ima želju za putovanjem. Dok odrasli samo govore o dobrim djelima većina mladih trudi se uljepšati svijet njima. Međunarodni projekt volontiranja Aiesec kombinira želju za putovanjem i činjenjem dobrih djela.

Nedavno je naša Osnovna škola Tomaša Goričanca ugostila troje mladih ljudi koji sadržavaju oboje. Gosti dolaze iz Brazila, a njihova imena su: Amanda, Arthur i Matheus. Mladi dvadesetogodišnjaci u Hrvatskoj su ostali pet tjedana.

Usprkos velikom kulturnom šoku dobro su se prilagodili. Naučili su pokoju činjenicu o Hrvatskoj, pokoju riječ hrvatskog jezika te upoznali učenike naše škole. Za svog boravka ovdje provodili  su nekoliko radionica u kojima su učenike naše škole upoznali s kulturom Brazila.

Nisu oni jedini koji će nešto naučiti o našoj tradiciji. Njihova tradicija također sadrži mnoštvo zanimljivosti koje su naši učenici budno iščekivali čuti.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Školski kutak
U Hrvatskoj 167-ero djece traži mamu i tatu: razgovarali smo s mladim parom koji već godinu dana pokušava posvojiti dijete
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.