OŠ BELICA Učenici na američkom teritoriju i u iluziji

U utorak, 14. ožujka tridesetak se učenika Osnovne škole Belica u pratnji njihovih učiteljica uputilo put Zagreba.

Učenici članovi izvannastavnih aktivnosti Mladi Englezi, Likovna grupa i dizajn te Dodatne nastave iz engleskog jezika u organizaciji učiteljica Ivane Pavlic i Emine Kefelja te u pratnji knjižničarke Bojane Grgić posjetili su Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu i Muzej iluzija.

Dugo očekivana posjeta Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu ostavila je dubok dojam na učenike. Nesvakidašnjem iskustvu uvelike je doprinjela sigurnosna provjera na ulazu te impozantna zgrada Veleposlanstva dok su srdačni djelatnici Veleposlanstva uspjeli razbiti početnu nesigurnost učenika.

U razgovoru s djelatnicima učenici su upoznati s osnovnim djelatnostima Veleposlanstva, načinom života i nekim američkim tradicijama, no najveći interes ipak su pokazali za sustav školovanja u SAD-u. Učenici su iskoristili jedinstvenu priliku i aktivno se uključili u govornu komunikaciju i interakciju s izvornim govornicima.

Nakon ovog američkog doživljaja avanura se nastavila u Muzeju iluzija. Razgledavajući eksponate učenici su imali priliku zaroniti u fascinantni svijet optičkih iluzija, holograma ili razigranog kaleidoskopa te pozabaviti se raznim mozgalicama.

Poljuljanog povjerenja u vlastita osjetila, ali prepuni dojmova očekuju, planiraju i nadaju se budućim avanturama.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Školski kutak
Hvalevrijedna akcija kojoj se priključio i RTL: Osnovna škola Fran Franković bogatija je za 10 pametnih ploča
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.