VLADA će vatrogasce nagraditi sa 7,6 milijuna kuna iz proračuna

Premijer Andrej Plenković, zajedno sa ministrom financija Zdravkom Marićem, ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem te ravnateljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje Draganom Lozančićem, sastao se u ponedjeljak u Banskim dvorima sa izaslanstvom Hrvatske vatrogasne zajednice i donio odluku o nagrađivanju vatrogasaca za iznimno tešku protupožarnu sezonu. 

-  Iz proračunskih zaliha izdvojit će se 7,6 milijuna kuna koji će se raspodijeliti Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, a koja će kasnije odlučiti o modalitetima daljnje raspodjele – poručio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović dodavši kako je to vrlo konkretan izraz zahvalnosti sustavu koji je odradio iznimno težak posao, pišu 24sata.

Sredstva će se raspodijeliti, istaknuo je predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, i za ljudstvo i za tehniku i to u dogovoru sa vatrogasnim zajednicama i DUZS-om.

- Sa zahvalnošću smo primili ovu odluku Vlade i dogovorili smo s predsjednikom Vlade da će Hrvatska vatrogasna zajednica skupa sa DUZS-om ta sredstva podijeliti onima koji su najzaslužniji i kojima su najpotrebnija. O kriterijima ćemo u dogovoru sa svih 20 županijskih zapovjednika. Svi ste svjedoci teške ovogodišnje protupožarne sezone za koju još ne možemo reći da je završila – istaknuo je Sanader.

Ministar Božinović istaknuo je kako će nakon sezone pokrenuti i pitanje obnavljanja tehnike i nedostatka opreme, a najavio je i mogućnost povlačenja sredstva iz EU kako bi se to riješilo do iduće sezone.

Naveo je i kako je do sada policija privela 28 osoba zbog izazivanja požara i privela ih tijelima pravosuđa, javljaju 24sata. Podsjetimo, na izvanrednoj dislokaciji u Žrnovnici bili su i međimurski vatrogasci.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Povjerenstvo za sukob interesa pokrenulo postupak protiv Martine Dalić
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.