VIDEO Zoran Milanović u Čakovcu, vraća li se u politiku?

Vraća li se Zoran Milanović u politiku? U društvu stranačkih kolega u Čakovcu, pred novinare nije ni stao. Njegov domaćin SDP-ov gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač o nagađanjima za predsjedničku utrku poručuje: 

"To je njegova odluka, njegov odabir. O tomu možemo pričati kada i ako Zoran donese takvu odluku. Zoran Milanović je prije svega ovdje bio u privatnom posjetu", tvrdi Kovač.

Da bi Milanović bio sjajan predsjednik misli Glavašević, ali kaže za to je još prerano. "Svaki razgovor o političkoj karijeri Zorana Milanovića u kojome on ne sudjeluje je račun bez krčmara. On je vrlo zreo političar, enrgičan, koji je među građanima ostavio takav pozitivan dojam da u situaciji očiglednog nezadovoljstva radom predsjedniceGrabar Kitarović se zaziva njegova kandidatura", smatra Glavašević.

Svatko treba znati kad je kraj poručio je HDZ-ov Gari Capelli. "Komentar je suvišan. Mislim da svatko svoje mogućnosti i znanja zna kad je trenutak kad se treba povući.  U SDP-u će najbolje znati, a narod je na svim ovim izborima rekao koliko je dobar", tvrdi Capelli.

Premijer je bio, ali za predsjedničku ulogu mora se svidjeti širem djelu ljudi - poručuje politički analitičar Krešimir Macan. "Ima taj svoj stav, svoj gard koju će kampanju učiniti zanimljivom.

Predsjednik države je puno lakše biti nego predsjednik vlade. Predsjednik Vlade svaki dan mora donositi operativne odluke mora odgovarati za sve u državi. Predsjednik države kao što smo vidjeli može reći svašta i ostati živ", objašnjava Macan.

U nekoliko navrata sam Milanović je rekao da je uloga predsjednika ceremonijalna, ali i da treba mijenjati način izbora, a to je rekao i 2015. godine. Kolinda Grabar Kitarović je na pola predsjedničkog mandata, a ako Milanović doista kreće u pohod na Pantovčak, bila bi to najranija najava kandidature ikad.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Karlovac može odahnuti: 'box barijere' položile prvi ispit, idući slijedi već za vikend
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.