VIDEO Stjepan Kovač 'Hrvatskom vlada otpadna mafija'

Nakon što je RTL otkrio aferu oko spornog natječaja nakon kojeg zagrebački otpadni mulj završava na međimurskim poljima o tomu je bilo riječi i u Saboru

Saborski zastupnik iz Međimurja i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač (SDP) poručio je u četvrtak kako Hrvatskom vlada "otpadna mafija", te zbog afere oko odlaganja otrovnog mulja u Međimurju zatražio hitno očitovanje nadležnih institucija, kao i ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića.

"Međimurje ne samo da nije prioritet Vladi i državnim institucijama, već se stanovnike tamo ugrožava, truje im se plodno tlo, ugrožava trud poljoprivrednika i zdravlje stanovnika", ustvrdio je Kovač nakon stanke u Saboru.

Zanima ga kako je moguće da je temeljem javnog natječaja posao zbrinjavanja opasnog mulja dobila tvrtka koja nema ni dozvole niti kapacitete za sanaciju otpadnih voda Grada Zagreba.

Pita se i kako je moguće da nitko nije obavio nadzor nad obavljanjem tog posla i tvrdi da je inspekcija znala za "kriminal najgore vrste i ekocid plodnog tla".

Poslušajte govor Stjepana Kovača u Saboru.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Emil Tedeschi za RTL Danas: 'Atlantic neće preuzeti dio Agrokora'
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.