VEĆE RODILJNE NAKNADE Za nezaposlene 2328, za zaposlene 3991 kunu

Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković govorio o dvije bitne teme iz dnevnog reda.

- Jedna je doprinos Vlade demografskoj revitalizaciji. Idemo sa Zakonom o izmjenama i dopunama zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama. Naknade koje su za nezaposlene sada iznosile 1663 kune, sada će iznositi 2328 kuna, a za zaposlene one koje su danas 2660 kn povećat će se se na 3991 kuna nakon usvajanja ovog zakona - kazao je Plenković na početku sjednice Vlade. 

- Druga točka koja je važna i dobra je prijedlog Zakona o zaštiti životinja. Ide u korist boljih uvjeta i dugogo života malih prijatelja u skoloništima - rekao je Plenković na početku sjednice Vlade. 

Ministrica Nada Murganić govorila je o izmjenama o rodiljnim i roditeljskim potporama.  - Povećanje maksimalnog iznosa plaće za zaposlene roditelje drugih šest mjeseci na 3091 kunu. Povećanje visine novčane naknade za nezaposlene roditelje na iznos od 2328 kuna - kazala je Murganić. 

- Primjenom ovog zakona osiguranja su i dodatna sredstva u proračunu 156 milijuna u 2017 godini, 313 milijuna kuna, i u 2019. 346 milijuna kuna - kazala je Murganić. - Očekujemo da će zakon stupiti na snagu već za drugu polovicu 2017. godini - rekla je Murganić.

Plenković je rekao da očekuje da se u Saboru donese zakon kako bi stupio na snagu 1. srpnja 2017. godine. 

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Bili smo u jedinoj zagrebačkoj videoteci koja još uvijek radi
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.