Povezane vijesti
PONOS vatrogastva Svete Marije

PONOS vatrogastva Svete Marije

Prošlog vikenda u Svetoj Mariji održana je izvještajno – tematska skupština vatrogasne mladeži DVD-a Sveta Marija. Oni prednjače u radu sa vatrogasno...

SV. MARIJA Povjerenstvo će birati kandidate za potpore za uređenje nekretnina

Već otprije je poznato kako je Općina Sveta Marija dijeli poticaje  za uređenje nekretnina i time pokušati spriječiti iseljavanje i smanjenje broja stanovnika. Poticaji su namijenjeni svima koji su kupili ili naslijedili nekretninu na području općine, a u obzir dolaze i stare kuće koje će srušiti i na njihovu mjestu podići nove. Poticaj za to iznosi 30.000 kuna.

Pravo na njega imaju vlasnici nekretnine uz uvjet da je on ili bračni partner stalno zaposlena osoba najmanje dvije godine bez prekida te da u vlasništvu ili suvlasništvu nema stan, kuću ili vikendicu. Svi članovi uže obitelji korisnika poticaja moraju u roku od dvije godine prijaviti prebivalište na toj adresi i zadržati ga najmanje deset godina. Izuzetak su njihova djeca ako se u međuvremenu osamostale ili osnuju svoje obitelji.

S obzirom na interes, Općinsko vijeće Svete Marije je na svoj petoj sjednici, održanoj u petak 22. prosinca, imenovalo Povjerenstvo za dodjelu poticaja. U njega su ušli predstavnici vlasti i oporbe, a što je dokaz, kako kaže načelnica Općine Đurđica Slamek, da se u Vijeću jednako uvažavaju i poštuju svi vijećnici.

Predsjednik Povjerenstva je Dragutin Peter (HSS) iz Svete Marije, a članovi Andreas Lisjak (MDS) iz Svete Marije i Ružica Mustač (HSS) iz Donjeg Mihaljevca. Oni će razmotriti prijave na natječaj za dodjelu potpora i prema kriterijima utvrđenih posebnom Odlukom predložiti listu korisnika načelnici Općine čija je riječ posljednja.

Valja istaknuti kako je ova sjednica održana u Domu kulture u Donjem Mihaljevcu, a imala je i svečarski karakter jer su uz blagdanske čestitke načelnica Slamek i predsjednik OV Dražen Šulj darivali vijećnike prigodnim poklonima.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

'Opizdilica' podijelila javnost: za neke riječ o šali, a stručnjacima nije do smijeha
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.