POTPREDSJEDNIK Vlade u Međimurju o efikasnosti javne uprave

Tek nešto više od mjesec i pol dana nakon što je u Međimurskoj županiji boravio državni tajnik u Ministarstvu uprave RH Mihovil Škarica, u okviru okupljanja svih predstojnika ureda državne uprave hrvatskih županija, dan je u Međimurju proveo i ministar uprave, ujedno potpredsjednik Vlade RH Ivan Kovačić.

Da se u najsjevernijoj županiji u Hrvatskoj može i mora pričati kao o primjeru dobre prakse, potvrdio je potpredsjednik Vlade svom domaćinu županu Međimurske županije Matiji Posavcu, te mu čestitao kao čelniku jedinice regionalne samouprave koja je predvodnik u sustavu javne uprave, jer je upravo to glavna pretpostavka svih drugih mjera potrebnih za poboljšanje standarda građana.

„Zadovoljstvo mi je bilo danas ugostiti ministra i potpredsjednika Vlade s kojim smo na radnom sastanku razgovarali o javnoj upravi, predstavili mu sve ono što radimo, način na koji je uspostavljen sustav javne uprave i dali jednu inicijativu da ministarstvo u svakoj daljnjoj strategiji i reformi u Hrvatskoj Međimurje ima za partnera“, rekao je u uvodu međimurski župan i naglasio kako je upravo cilj da se sva međimurska pozitivna iskustva koriste, ali i nagrade da u nekim segmentima poslužimo kao pilot projekt, kako bi javnu upravu u Hrvatskoj organizirali da bude još učinkovitija i kvalitetnija s još manje birokracije.

Upravo je Međimurska županija prva i u najnovijem pilot projektu izrade sustava nadzora upravnih akata, što znači da kada se taj sustav razvije, testirat će se na sjeveru zemlje i svatko će u svakom trenutku moći vidjeti status rješavanja svog predmeta.

 

Da je javna uprava tu zbog građana te da oni moraju za isti ili manji novac dobiti kvalitetniju, bržu i bolju uslugu, složili su se ministar i župan, te se na tragu toga dotaknuli teme reforme javne uprave koja je u Međimurju krenula još prije više od tri godine.

Sve je krenulo racionalnijim radom javnog sektora, smanjenjem plaća, broja zaposlenih, naknada u upravnim vijećima i nadzornim odborima te su s jasnim ciljevima postali jedna od efikasnijih županija u Hrvatskoj. Potpredsjednik je na radnom sastanku pohvalio rezultate koji su u njegovoj domeni, a koji su u Međimurju posljednjih godina iznad prosjeka, te naglasio da bi svi trebali biti takav servis svojim građanima.

Nakon toga, na poziv župana pridružio mu se u prijemu žena aktivnih u hrvatskoj lokalnoj i regionalnoj politici. 

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Avionu u letu eksplodirao motor, putnica gotovo isisana kroz razbijeni prozor
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.