PODUZETNIČKI CENTAR Ministrica Dalić i Gordan Jandroković stižu u Prelog

U okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom 'Razvoj poslovne infrastrukture', Gradu Prelogu odobreno je financiranje projekta pod nazivom 'Izgradnja poslovne infrastrukture i osnivanje poduzetničkog centra'.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju Poduzetničkog centra u Prelogu potpisat će potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić te gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek. Potpisivanju Ugovora nazočit će i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Izgradnja poslovne infrastrukture i osnivanje poduzetničkog centra“ održat će se u srijedu, 6. rujna, u 12,30 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Preloga.

Ukupna vrijednost projekta „Izgradnja poslovne infrastrukture i osnivanje poduzetničkog centra“ je 16.137.657,44 kn, a Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta donijelo je Odluku o financiranju kojom se Gradu Prelogu dodjeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 15.771.678,61 kn.

U okviru projekta planira se izgradnja i opremanje Poduzetničkog centra Prelog na prostoru Gospodarske zone u Prelogu – Sjever ukupne neto površine od 2.172 m2. Prostori Poduzetničkog centra Prelog namijenjeni su novoosnovanim poduzećima, malim i srednjim poduzetnicima, novonastalim poduzećima kao i poduzećima koja posluju duže od 3 godine.

Prostor će poslužiti kao inkubator sa ciljem zadržavanja  mladih obrazovanih i stručnih osoba na području Grada Preloga, odnosno sprečavanje njihova odlaska. Osnovati će se poduzetnička potporna institucija koja će pružati stručnu potporu u provođenju i inicijaciji poduzetničkih inicijativa, boljeg korištenja dostupnih bespovratnih sredstava, boljoj konkurentnosti poslovnih subjekata te omogućiti zadržavanje kvalificirane radne snage na ovom području. Partner na projektu je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje, Čakovec a suradnik Pučko otvoreno učilište Čakovec. 

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Ljuti suparnici ili suradnici na vlasti: stoji li predsjednica uz premijera ili mu slabi poziciju?
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.