MINISTAR KUŠČEVIĆ u Međimurju - za 9 projekata 960 tisuća kuna

Danas su u Gradskoj vijećnici Grada Preloga potpisani su Ugovori odobrenih projekata u sklopu Javnog poziva za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017. godinu raspisan od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Za Međimursku županiju ukupno je odobreno devet projekata u visini od 960.000 kuna. Odobreni su projekti Grada Preloga i to Nerazvrstane ceste i javne rasvjete te izgradnja prometnica i kanalizacije dijela naselja Jug u Prelogu (obuhvat Izmjena i dopuna detaljnog plana uređenja Jug Prelog) - 3. faza – početak u visini od 150.000 kuna, Grada Murskog Središća projekt nabave komunalne opreme - traktora sa dodatnom opremom u visini od 150.000 kuna, Općini Mala Subotica projekt Uređenje mrtvačnice Benkovec - Jurčevec u visini od 80.000 kuna, Općini Podturen Javna rasvjeta i Rasvjeta sportskih terena u Podturnu u visini od 120.000 kuna, Općini Nedelišće za Izradu projektno - tehničke dokumentacije za izgradnju prometnica unutar obuhvata područja Urbanističkog uređenja Zavrtja u Nedelišću za ishođenje lokacijske dozvole i glavnog projekta za prometnice unutar navedenog UPU-a u iznosu od 50.000 kuna, Općini Sveta Marija za projekt Sanaciju grobne kuće potpora u iznosu od 60.000 kuna, Općini Dekanovec za projekt Rekonstrukciju dijela ulice - odvojak Florijana Andrašeca (nogostup i oborinska odvodnja) u visini od 120.000 kuna te Općini Donja Dubrava za projekte Rekonstrukciju javne površine sa parkiralištem na Trgu Republike u Donjoj Dubravi te Izgradnje pješačke staze u Donjoj Dubravi, ulica Novembarskih žrtava u visini od 230.000 kuna.

S općinama Donji Kraljevec i Strahoninec potpisani su Ugovori o financiranju izrade izmjena i dopuna prostornih planova.

Ugovore su potpisali gradonačelnici i načelnici općina te ministar Lovro Kuščević. Koji je ovom prilikom napomenuo kako je potrebno ulagati u manje sredine iz razloga što se Republika Hrvatska mora razvijati jednakomjerno na cjelokupnom području. Također, napomenuo je da su sredstva za projekte iz ovog Javnog poziva osigurana od prihoda iz legalizacije nezakonito izgrađenih objekata.

Potpisivanje Ugovora održano je uz prisustvo saborskog zastupnika Darka Horvata koji je pohvalio rad JLS-a na prijavljenim projektima i dobivenim potporama koje će biti uložene u poboljšanje kvalitete komunalnoga standarda s ciljem unaprjeđenja kvalitete života građana u Međimurju.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Šokantna snimka: u zadnji čas spasili dječaka koji je padao sa šestog kata
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.