FINANCIRANJE STRANAKA Za drugo polugodište 4.995 kuna

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Kotoribe donijeta je jednoglasna Odluka o raspoređivanju sredstava u drugom polugodištu 2017. godine za redovito godišnje financiranje političkih stranaka zastupljenih u Općinskom vijeću Općine Kotoriba.

Po njoj pravo na redovito godišnje financiranje iz općinskog proračuna imaju stranke koje imaju člana u Općinskom vijeću, a za što je u proračunu Općine Kotoriba osigurano 10.000 kuna.

Treba istaknuti kako je to 370 kuna po vijećniku, a za svaku članicu Općinskog vijeća, kao pripadnicu podzastupljenog spola, političkim strankama pripada i pravo na naknadu od 37 kuna pa tako da sredstava za svaku članicu Općinskog vijeća iznose 407 kuna godišnje.

Za drugo polugodište ove godine SDP će za 6 članova Općinskog vijeća, od kojeg broja su 2 vijećnice, pripasti 2.294 kune. Za 4 vijećnika, od kojeg je broja jedna vijećnica, HDZ-u je Odlukom pripalo 1.517 kuna, HSS-u za 1 vijećnika 370 kuna, dok će HSLS i Laburisti dobiti 407 kuna jer u Vijeću imaju po jednu vijećnicu. 

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Napetosti oko Istanbulske konvencije: HDZ ostaje podijeljen, ali tvrde da nema razdora stranke
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.